Budapesti Tavaszi Fesztivál Budapest Fringe Fesztivál Café Budapest Fesztivál
 

Feb

6

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Tavaszi vásár, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a Budapestieket, mind a hazánkból és külföldr?l idelátogatókat egyaránt.

A Tavaszi Vásáron, a hagyományos és az újragondolt, modernebb formába öntött népm?vészet tárgyai, valamint a design is helyet kapnak.

 

Ápr

15

A SOTE Játszóház Alapítvány szervezésében az idén nyáron megrendezendő Tihanyi tábor javára tart jótékonysági lepény sütést a Sparhelten Sült Lepény csapata! A tihanyi tábor daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára ad felejthetetlen élményeket.
2014. április 17-én 17-20 óra között a Vörösmarty téren, minden megvásárolt lepény ára, a Tihanyi tábor megszervezéséhez nyújt segítséget, a jó hangulatért a Gypo Cirkusz lesz a felelős akik a színpadon buzdítják adakozásra a jelenlevőket. Gyertek vegyetek lepényt, segítsétek az alapítvány munkáját!

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Nov

4

November második hétvégéjén a Bálna nyitónapjain változatos programok várják a közönséget. A november 8-án, pénteken 14 órakor induló rendezvénysorozat némi ízelítőt ad abból a sokszínűségből, mely a Bálnát mint a főváros új agoráját – a remények szerint – a jövőben is jellemezni fogja.

 

Sze

20

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a 2013. november 15. és 2014. január 1. napja között a Budapest, V. Vörösmarty téren megrendezésre kerülő 15. Budapesti Mikulásnapi- és Karácsonyi Vásár c. rendezvény vendéglátó-ipari tevékenységének ellátására.

 

Ápr

9

Április 7-én este a Gemza Péter, Jankovics Marcell, Kocsár Balázs alkotói trió nevével fémjelzett Csongor és Tünde című, nagy sikerű összművészeti előadással zárult a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Ápr

7

 

Ápr

6

 

Ápr

5

 

Ápr

5

 

Ápr

4

 

Ápr

4

Aki szeretné magával vinni a tavaszt (de legalábbis a Budapesti Tavaszi Fesztivál csodálatos élményeit) egész évben, az a Vörösmarty téren megvásárolhatja a BTF13-táskák egyikét a képeken látható mosolygós eladónktól. A vásár utolsó napja (április 14.) után pedig Liszt Ferenc téri jegyirodánkban lehet megkaparintani őket.

 

Ápr

3

Az előrejelzések alapján várható hideg és csapadékos időjárás miatt április 6-án (szombaton) a Verdi-maraton szabadtéri programjai elmaradnak!
Az Operaház összes belső terében ugyanakkor Verdi-félmaratonra várjuk a közönséget színes és tartalmas programokkal. A belépés az esti Rigoletto előadás kivételével ingyenes.

 

Ápr

3

Előadó, műsor és helyszín csodálatos egységének lehettek szem- és fültanúi azok, akik tegnap ellátogattak az Olasz Kultúrintézetbe, ahol az olasz fuvolaművész, Massimo Mercelli muzsikált. Mercelli játékának egyedi hangzása mindenkit rabul ejtett. Nemkülönben a Rajkó Művészegyüttes sokszínű és ihletett produkciója a Belvárosi Szent Mihály Templomban. A Nemzeti Táncszínházban a Honvéd Táncszínház és Zenekara, illetve a Söndörgő Együttes Táncoló Tavasz című műsora forrósította fel a szíveket a szokatlan húsvét utáni hidegben.

 

Ápr

2

 

Ápr

1

Folytatódik a több mint egy hete tartó varázslat: újabb sztárok, unikális előadások és a húsvét méltó megünneplése – ezek a Budapesti Tavaszi Fesztivál mai kulcsszavai.

 

Már

31

Christoph Prégardien talán nem is karmesteri, hanem varázspálcával vezényelte a Le Concert Lorrain muzsikusait, csodálatos János-passiót hallhatott tegnap a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem közönsége, mely álló ovációval hálálta meg az élményt!

 

Már

31

Tegnap a Magyar Állami Operaházban nagy sikert aratott a Parsifal című előadás, épp úgy, mint Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent csodálatos Máté-passiója a Müpában.

 

Már

29

Nagypéntekhez érkezve kezdetét veszik a Budapesti Tavaszi Fesztivál húsvéti programjai – minden este világsztárokkal, különleges produkciókkal várjuk közönségünket!

 

Már

28

A húsvéti hétvégén is világsztárokkal, izgalmas programokkal és különleges élményekkel várja fesztiválozóit a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Már

28

Szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a közönség Claudio Abbado és az Orchestra Mozart varázslatos koncertjét a Művészetek Palotájában. A mester két ráadást is vezényelt – csak növelve ezzel az ovációt.

 

Már

27

A tegnapi emelkedett hangulatú és nagy sikerű koncertek után ma érkezik a fesztivál egyik legnagyobb sztárja, Claudio Abbado.

 

Már

27

Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz ülőhelyek váltak elérhetővé az Egy Varázsfuvola (rendező: Peter Brook) című előadásokra. A darab megtekinthető március 29-én és 30-án, a Művészetek Palotájában. Jegyek csak korlátozott számban kaphatók!

 

Már

27

A Nemzeti Filharmonikusok méltóképp emlékezett meg Bartók Béláról, a Bárka Színházban hatalmas sikert aratott az Anna Karenina, ma pedig két újabb, nagyszabású hangversenyre készülhetnek a fesztiválozók.

 

Már

25

A Budapesti Tavaszi Fesztivál vasárnapi programdömpingjének átütő sikere után, ma este a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezényletével adnak ünnepi koncertet Bartók Béla születésnapjára emlékezve. A Bárka Színházban ismét telt ház előtt játsszák az Anna Kareninát.

 

Már

25

 

Már

28

Az Eötvös 10 kulturális központ ad otthont annak a produkciónak, amely azon műkedvelőket szólítja meg, akik mind a magyar, mind a roma zenét egyaránt szívesen hallgatják. Számukra az unikális Roma Hungaricum Állami Művész Együttes nyújt lehetősséget arra, hogy egy egész estés koncerten élvezhessék a stílus fiatal, de annál jelentősebb művészeinek virtuóz játékát.

 

Már

24

Március 23-án délután megnyílt a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kísérőprogramja, az április 14-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren. A rövid ünnepségen felszólalt Dr. Bagdy Gábor, Budapest pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese és Vitézy Zsófia fesztiváligazgató is.

 

Már

24

A Vonzások és változások - 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítás megnyitójával kezdődött meg pénteken a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Már

22

Kedves Miniszter úr, Főpolgármester úr, Főigazgató úr, Főkurátor úr! Kedves vendégeink! Köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelik a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitóját. Szeretettel üdvözlöm Önöket.

 

Már

23

Március 22-én, pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vonzások és változások – 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítással együtt megnyílt a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Már

21

Maga a hangszerek királynője, az orgona tart egész napos audienciát március 23-án, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Az Orgonatúra a hangszercsalád számos arcát, stílusát hivatott bemutatni neves művészek és unikális produkciók segítségével.

 

Már

12

A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ezúton tájékoztatják a nézőket, hogy Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták március 24-i koncertje egészségügyi okok miatt elmarad!

 

Már

1

A Budapesti Tavaszi Fesztivál előadásaira is lehet jegyet nyerni a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standján a március 1-3. között megrendezett Utazás kiállításon. A BTF-stand a Magyar Turizmus Zrt. Budapest és környéke szigetstandján, a Hungexpo A pavilonjában található.

 

Feb

26

Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A fesztivál megnyitóját a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezik, ez egyben a Magyar Nemzeti Múzeum és a KOGART közös rendezésében megvalósuló, Vonzások és változások. - A 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítás megnyitója is egyben.

 

Dec

21

Új fellépőkkel bővült a fesztivál programja, a világhírű karmester Claudio Abbado az Orchestra Mozarttal tér vissza tavasszal Budapestre. Még nem késő, ajándékozzon tavaszt karácsonyra! Ünnepi nyitva tartással várjuk az érdeklődőket Budapest több pontján.

 

Dec

18

Ajándékozzon fesztiváljegyet karácsonyra! A karácsonyi időszakban Budapest több pontján várjuk a Budapesti Tavaszi Fesztivál iránt érdeklődőket. Liszt Ferenc téri Közönségszolgálati irodánk mellett a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban, illetve új jegyértékesítési pultunknál az Aréna Pláza 1. emeletén a Panoráma lift mellett.

 

Nov

19

Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Közönségszolgálata a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron is várja az érdeklődőket.

 

Okt

14

A Trafóban lépett színpadra tegnap az ausztrál kortárs tánc nagykövetének tartott Chunky Move.

 

Okt

13

Niv Sheinfeld és Oren Laor táncprodukciójára, a Bolondok hajójára megtelt tegnap a Bárka Színház Stúdiója.
 

Okt

11

Fantasztikus táncprodukciók várják a fesztivál utolsó hétvégéjén a nézőket.

 

Okt

11

Tegnap nagy sikerrel zajlott le a fesztivál egyik kiemelkedő vendégjátéka, a vizuális színjátszás úttörőjének számító dán együttes, a Hotel Pro Forma előadása.
 

Okt

10

Először rendezik meg a Kortárs Galériák Éjszakáját Budapesten. Tárlatvezetések, filmvetítés és borbemutató is várja az érdeklődőket október 10-én egész nap a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szervezett eseményen, melyen 23 kortárs galéria tart nyitva egyetlen éjszakán.

 

Okt

10

Kirsten Dehlholm tegnap megérkezett Budapestre, és rögtön interjút adott néhány újságírónak a Nemzeti Színház művészbüféjében, mi is ott beszélgettünk vele.

 

Okt

8

Október 5. és 14. között fantasztikus vendégjátékok várják a 21. őszi kortárs seregszemle, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közönségét.

 

Okt

6

DJ-szettek, vetítések, kulturális beszélgetések és egy fémszobortárlat várja a látogatókat 10 napon át a café budapEST BÁR néven működő fesztiválbisztróban, amely a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál főhadiszállása a pezsgő életéről híres Erzsébet téren.

 

Okt

5

Az Erzsébet téren a café budapEST BÁR,valamint a szabadtéri Acélszobrok című kiállítás megnyitásával kezdetét vette a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely tíz napon át csak a kultúráról szól.

 

Okt

3

21. századi technológiával örök emberi kérdéseket feszegető ausztrál, egy középkori allegóriával mai léthelyzeteket körbejáró izraeli, valamint a Tánckommandóval műfajidegen helyszíneket is bejátszó hazai társulatok gazdagítják az őszi fesztiválprogramot.


 

Okt

1

A café budapEST BÁR a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál főhadiszállása lesz a város szívében az Erzsébet téren. A fesztivál ideje alatt az egész nap működő étterem, kávézó 10 napon át várja a mini performanszokra és koncertekre éhes, vagy éppen egy előadást lezáró kulturális beszélgetésre vágyókat.

 

Sze

27

A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan közös akciót szervez szeptember 27-én a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. a Danubius Szállodalánccal. Az akció keretében a Fesztiválközpont munkatársai a Budapesti Tavaszi Fesztivál öt kiemelt programjára kínálnak előfoglalási akciót öt kiemelt budapesti szálloda vendégei számára.

 

Sze

24

A jazz, a rock, a hiphop, a drum 'n' bass és a klasszikus komolyzene speciális egyvelegével lepi meg a nagyérdeműt az edinburgh-i banda. A formáció műfaj- és stílushatárokon átívelő zenei világában az organikus hangminták szervesülnek az élő kamarazenekari hangzással. A filmesen építkező, ellentétpárokkal bátran kísérletező zenekar Glastonburytől Pozsonyig az igényes fesztiválok kedvelt vendége, október 6-án a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretén belül az A38 fedélzetén mutatkoznak be.

 

Sze

21

A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata a hétvégén több rendezvényen is várja az érdeklődőket , szeptember 20–23. között az Édes Napok rendezvénysorozaton, szombaton pedig az Autómentes Napon az Andrássy úton, ahol egy csésze Illy kávéval is meglepjük a jegyvásárlókat.

 

Sze

20

A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata a hétvégén több rendezvényen is várja az érdeklődőket.

 

Sze

20

Megújult a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja, mai naptól már foglalhatók jegyek a jövő évi fesztivál kiemelt programjaira. A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata a hétvégén több rendezvényen is várja az érdeklődőket, szeptember 20–23. között az Édes Napok rendezvénysorozaton, szombaton pedig az Autómentes Napon az Andrássy úton várja a látogatókat.

 

Sze

19

Háború. Hadvezérrel, zsoldossal és szenvedő hátországgal. A manga képregények találkozása a nó színházzal a dán terepasztalon. Öldöklés és civil dráma. Keleti hagyomány, nyugati kultúra, 21. századi teatralitás. Istenek, démonok és persze emberek. A vizuális színjátszás úttörőjének számító dán együttes a háború természetrajzát állítja színpadra. Színházrajongóknak kihagyhatatlan!

 

Sze

14

Vitézy Zsófia ma délután 18:00-tól a Gazdasági Rádió (Fm 105.9) Nap Vendége című műsorában lesz hallható - biztosan szót ejt majd az idei fesztiválról is, érdemes hallgatni!

 

Sze

10

Idén is több millió forint összértékben díjazzák a Paint Up! virtuális épületfestő pályázat győzteseit. Az animációkészítőknek kiírt, különleges megmérettetésen az első helyezett egy 1 millió forint értékű laptoppal, a második egy több mint fél millió forintot érő projektorral, a harmadik pedig egy közel 400 ezer forintos videokeverővel gazdagodhat. A 2012-es Paint Up! döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye lesz.

 

Sze

5

Tíz nap, amely csak a kultúráról szól – így összegezhető az október első heteiben megrendezendő Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

 

Aug

13

Megjelent a világon egyedülálló virtuális épületfestő verseny 2012-es pályázati felhívása. Mozgasd meg virtuálisan a Műcsarnokot!

 

Aug

13

Megjelent a világon egyedülálló virtuális épületfestő verseny 2012-es pályázati felhívása. Mozgasd meg virtuálisan a Műcsarnokot!

 

Aug

2

Augusztus 3-5. között a katalán kultúrával ismerkedhet meg Budapest közönsége. Az Aplec Nemzetközi Fesztivál évről évre más országban mutatja be a tradicionális kultúrát megjelenítő, látványos produkcióját.

 

Júl

27

Fesztivál a fesztiválban – akár így is jellemezhetnénk a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivál második hétvégéjének programját, melyet a húsvéti ünnepek szellemében alakított ki a programsorozatot szervező Budapesti Fesztiválközpont. Magyarország legrangosabb összművészeti fesztiválja 2013-ban március 22. és április 7. között várja a hazai és külföldi közönséget.

 

Júl

27

Kiosztották az idei Arany Penge kreatív fesztivál díjait. A MAKSZ által szervezett versenyen a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kommunikációs anyagai egy ezüst és két bronz pengét is elnyertek.

 

Jún

9

A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata 2012. június 14-től a VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11. szám alatti Tourinform irodában várja az érdeklődőket, naponta 10–18 óra között.

 

Máj

7

Már javában folyik a Fesztiválközpontban a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál előkészítése, melynek egyik fontos eleme a hazai és külföldi turisztikai szakmával való együttműködések megerősítése.

 

Jún

9

A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata 2012. június 14-től a VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11. szám alatti Tourinform irodában várja az érdeklődőket, naponta 10–18 óra között.

 

Máj

7

Már javában folyik a Fesztiválközpontban a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál előkészítése, melynek egyik fontos eleme a hazai és külföldi turisztikai szakmával való együttműködések megerősítése.

 

Ápr

11

Nagy sikerrel zárt Húsvéthétfőn a Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérő programja, a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.

 

Ápr

3

Bár az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál már véget ért, a Vörösmarty téren a Tavaszi Vásár még javában zajlik. A vásár idén a termékek mellett a mestereket és kézműveseket állítja a középpontba, és hétvégenként kulturális élménnyel is gazdagítja a látogatókat. A népművészet mellett a hagyományos magyar ízek, a tradicionális technikával készült, ám újragondolt és modern formába öntött népművészet és a design is helyet kap.

 

Már

31

Bár az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál március 26-án hivatalosan véget ért, a rendezvénysorozat egyik kísérő programja még javában zajlik, az április 9-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren napról napra több ezer érdeklődőt vonz.

 

Már

29

Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az UNESCO égisze alatt működő Nemzetközi Színházi Intézet engem kért fel az ötvenedik Színházi Világnap üzenetének megfogalmazására. A színházakban dolgozó társaimnak, barátaimnak küldöm rövid gondolataimat.

 

Már

29

Március 26-án este a Charles Dutoit vezényelte Royal Philharmonic Orchestra koncertjével zárult a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az idei rendezvény kiemelkedő sikerei között volt Maxim Vengerov és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje, az I Musici di Roma Vivaldi-estje, a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Bartók- és Sztravinszkij-estje.

 

Már

28

Tombol a Malkovich-láz még mindig. A bulvár azért nyaggat, hogy a szokásairól, különlegességeiről beszéljünk, Németh Kristóf az RTL-Klubban mesélt a találkozásukról, a Vígszínház honlapja pedig tele van a portréjával. Milyen jó lenne, ha Hollywood nélkül is elérhetne a művészet ilyen alacsony sajtó ingerküszöböt! Maga Malkovich is azt mondja, hogy a filmekkel keres pénzt, hogy aztán kedvére játszhasson a színpadon. Igazi amerikai, és igazi reneszánsz ember.

 

Már

28

Örömmel értesültünk róla, hogy MEYKE (Molnár-Madarász Melinda tervező) Torockói Kollekciója bekerült a Gombold Újra pályázat döntőjébe. Gratulálunk neki!

 

Már

28

Vasárnap délelőtt John Malkovichot vártam a szálloda halljában, hogy át tudjuk kísérni az interjú helyszínére. Persze fél órával előbb odaértem, nehogy baj legyen. Naszály Gyuri már ott volt, Janina később futott be, aztán megérkezett a roll-upunk is taxival és Varga Ágival, majd az előadás rendezője, a hajnalban érkezett Michael Sturminger szédelgett le a recepcióhoz, akivel beültünk a bárba kávézni, míg Malkovich is lejön.

 

Már

23

Két köztéri rendezvényt ajánlunk a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatóinak figyelmébe.

 

Már

22

A Ghymes zenekar egyik alapítója és meghatározó tagja, Szarka Gyula zenés költeményt írt Arany János Toldijából.

 

Már

22

A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kísérő programja az április 9-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren. A rendezvény idén a termékek mellett a mestereket és kézműveseket állítja a középpontba, cél továbbá, hogy a vásár kulturális élménnyel is gazdagítsa a látogatókat. A népművészet mellett a hagyományos magyar ízek, a tradicionális technikával készült, ám újragondolt és modern formába öntött népművészet tárgyai és a design is helyet kap.

 

Már

19

A 20. századi filmzene aranykorának egyik legismertebb komponistája, az úgynevezett hollywoodi hangzás egyik kidolgozója a kétszeres Oscar-díjas Erich Wolfgang Korngold. Főműve A halott város a nagysikerű debreceni bemutató után 2012. március 21-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is látható.

 

Már

18

Ma egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Művészetek Palotájában. Gyermekek és felnőttek, fiatalok, idősebbek és egyéb korúak az ütőhangszerek teljes univerzumát bejárhatják a Cifra Palotától az Amadinda családi koncertjén át a díjtalanul látogatható txalaparta (ejtsd: csalaparta) bemutatóig és a délutáni, illetve esti hangversenyekig.

 

Már

17

Kedves Fesztiválbarátok!
A fesztivál ideje alatt Vitézy Zsófia fesztiváligazgató minden nap megosztja élményeit az eseményekről; személyes hangvételű beszámolóiból egy-két kulisszatitkot is megtudhatnak tőle.

 

Már

17

Vitézy Zsófia, fesztiváligazgató köszöntője a Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitóján, amely egyben az Art deco és modernizmus - Lakásművészet Magyarországon című kiállítás megnyitója volt az Iparművészeti Múzeumban.
2012. március 16. | 11:00 | Iparművészeti Múzeum

 

Már

16

Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Már

15

Schmitt Pál köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából Kossuth-díjat adott át Miklósa Erikának, aki az Arabellában lép fel március 17-én este Fiakermilliként, illetve Sebő Ferencnek, aki a Thália Színházban a Táncház 40 című előadásban szerepel majd a fesztiválon. A nemzeti ünnep alkalmából odaítélt kitüntetéseket az államfő Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában adta át.

 

Feb

27

A Nemzeti Színházzal néhány éve elindított Nemzetközi Színházi Fesztivál mind a közönség, mind a szakma körében osztatlan sikert aratott.

 

Feb

20

A domonkos szerzetesrend lelkiségét őrző Belvárosi Szent Mihály Templom Budapest egyházzenei életének fontos helyszíne. Az évszázadok szellemiségét sugárzó falak között idén két koncerttel várjuk a Tavaszi Fesztivál közönségét.

 

Feb

4

Túrót eszik a cigány, Tiszán innen, Dunán túl – sok egyéb mellett ezek a népszerű magyar melódiák is felcsendülnek majd a világ leghíresebb fiúkórusa, a Wiener Sängerknaben koncertjén.

 

Jan

30

2012-ben ismét megrendezésre kerül a Budapesti Tavaszi Fesztivál, és a megszokott színvonalas eseménysorozat idén Budapest több pontján szabadtéri koncertekkel, vásárral, kiállítással bővül.

 

Jan

27

A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ezúton tájékoztatják a nézőket, hogy John Malkovich március 17-i vendégszereplésének időpontja változik.

 

Jan

26

Világjáró művészek a Tavaszi Fesztiválon! Az idei fesztivál vendége lesz többek között Maxim Vengerov, Nyikolaj Luganszkij, Charles Dutoit, Magali Mosnier.

 

Jan

24

A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál idén március 16–26. között várja az érdeklődőket.
A rendezvény fővédnöke Dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök.

 

Jan

16

„A hetvenes évek végén, a hegyek alján, a romániai Brassóban születtem. Talán ez az oka annak, hogy később annyira vonzódtam a vízpartokhoz. Szüleim is muzsikusok, édesanyám énekel, apám pedig az egyik legjobb zongorista és a legnagyobb zenész, akit valaha hallottam. Éjszakánként különböző éttermekben és hotelekben léptek fel, nekem pedig az a kiváltság jutott osztályrészemül, hogy apám játékát a zongora alól hallgathattam” – írja önéletrajzában a kirobbanó tehetségű román zongoraművésznő, Mihaela Ursuleasa.

 

Dec

28

A MAXCity Lakberendezési Áruházban, Törökbálinton, az M1-es autópálya 14-es kijáratánál található az ország legnagyobb bútor és lakberendezési kiegészítő választéka. A kínálatról a 30 ezer m2-es áruház három szintjén elhelyezkedő mintegy 100 üzlet gondoskodik.

 

Dec

21

Hollywoodi filmsztárral bővült a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeinek névsora: egy rendhagyó produkcióval a világhírű színész, John Malkovich is vendégünk lesz tavasszal.

 

Dec

20

A fesztivál nyitóhangversenyén a 120 éve született, itthon méltatlanul elhallgatott Lajtha László emléke előtt tisztelgünk. A nagyszabású koncerten felcsendül Bartók Brácsaversenye és Lajtha Hortobágy c. szvitje. A koncert érdekessége, hogy közben levetítjük az 1936-os Hortobágy című filmet.

 

Dec

16

2012-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál március 16–26. között kerül megrendezésre. Közönségünk hosszú évek óta az ünnepek ünnepének tekinti a Budapesti Tavaszi Fesztivált, s ennek a hagyományos várakozásnak idén is szeretnénk megfelelni.

 

Ápr

2

2011. április 1-3. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Fringe Fesztivál. A Budapesti Tavaszi Fesztivál utolsó három napján levezényelt művészeti eseménynek idén a Pesti Broadway ad otthont. A főváros szívében, a bejáratott programhelyszíneken tehetséges fellépők várják a közönséget, az előadások a magyar Fringe hagyományaihoz hűen ingyenesek. A fesztivál magyarországi történetéről és az idei újításokról Grósz Enikővel, a Budapesti Fesztiválközpont munkatársával beszélgettünk.

 

Már

30

„A művészet maga a szabadság” – írta egy alkalommal Babits Mihály, s aligha létezik hatásosabb bizonyítása e tételnek, mint az idén hatodik alkalommal jelentkező Budapest Fringe. Amikor az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál „melléktermékeként” 1947-ben létrejött peremfesztivál ideája 2006-ban meghonosodott Magyarországon, sokan talán nem gondolták, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál gyermeke megéri az iskoláskort.

 

Már

28

A fennállásának 31 éves évfordulóját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál és főtámogatója, az OTP Bank immáron másodszorra hirdette meg a Kreatív Kirakat pályázatot, melynek eredményeképpen idén ismét díszbe öltözhetett jónéhány banki kirakat. A témák, melyek közül a pályázatra nevezők idén választhattak: Liszt200, EU soros elnökség és 31 éves a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

 

Már

27

A nagybőgős egyetlen vonóval, a zongorista és a hárfás hangszer nélkül jár iskolába. A többiek állandóan cipelnek valamit: klarinétot, kürtöt, hegedűt, csellót. Utóbbiak valóságos kulik, a komolyzene elnyűhetetlen sherpái. Az ütőhangszeres azonban egészen különleges lény.

 

Már

23

Philippe Jaroussky váratlan megbetegedése miatt budapesti fellépését lemondani kényszerült, így Ruggiero szerepében a fiatal már most nemzetközi elismerésnek örvendő Max Emanuel Cencicet láthatja a Tavaszi Fesztivál közönsége.

 

Már

19

Amikor a világpolgár Liszt 1839-1840 fordulóján hosszú távollét után ismét Magyarországon koncertezett, újra találkozhatott muzsikus cigányokkal és zenéjükkel, azzal a világgal, mely már egészen kis gyermekkorában mágikus hatást gyakorolt képzeletére. Nem egyszer nomádoknak nevezte a cigányokat a maga is folyton úton lévő Liszt, aki – biztosan nem túlzás – szellemi rokonainak tartotta őket.

 

Már

14

Schmitt Pál köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából Kossuth-díjat adott át a „Halljunk szót” – 30 éves a Táncháztalálkozó című előadáson fellépő Berecz Andrásnak és Albee: Péter és Jerry / Állatkerti történet című színházi bemutató rendezőjének, Vidnyánszky Attilának.
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kiemelkedő színművészeti és színháztudományi tevékenységéért Jászai Mari-díjat adományozott a Schauspielhaus Graz vendégjátékában bemutatásra kerülő Liliom rendezőjének, Bodó Viktornak.

 

Már

8

Sötét erők sugalmazására Macbeth a hatalom csúcsára tör. Shakespeare talán legsötétebb, legpesszimistább tragédiájában a nagyformátumú skót király egyre mélyebbre süllyed a hatalom ingoványában.

 

Már

1

Szerencsés esetben a színházi kritika iránytűként szolgál mind az alkotók, mind a nézők számára, és fontos szerepe lehet abban is, hogy alkotó és néző közelebb kerüljenek egymáshoz. A komoly múlttal rendelkező, eddig elsősorban az évente kiadott színházi díjairól ismert szakmai szervezet, a Színházi Kritikusok Céhe éppen ezért nagy hangsúlyt helyez a színházakkal és közönséggel való kommunikáció erősítésére.

 

Feb

11

Jelentkezz, ne maradj le!
Gyere és lépj fel a Nagymező utca és környékének színházaiban, koncerthelyein, klubjaiban, a helyszínt és a technikát biztosítjuk!

 

Feb

7

Liszt Ferenc nem csak fenomenális zongorázása és előadóművészi karizmája révén vált kora legnagyobb pódiumművészévé. Az elsők között adott egész estés zongorakoncerteket, és olyan hangversenytermekben is rendszeresen fellépett, melyekben annak idején elsősorban nagyzenekari koncerteket rendeztek. Liszt bebizonyította, hogy az egyéniség a főúri és a nagypolgári szalonok falain kívül is képes érvényesülni. Napjaink szólistái, akik egyedül néznek az ezerfejű cézár, a publikum szemébe, ma is a liszti példából meríthetnek bátorságot.

 

Jan

19

A világ művészeti életét meghatározó szereplők fellépései, újdonságok és ősbemutatók, tradicionális értékek és újító törekvések, elmélyülést és magas színvonalú szórakozást kínáló események várják a Tavaszi Fesztivál közönségét.

 

Okt

10


A Budapesti Őszi Fesztivál képekben 

Okt

7

A megváltásról énekelnek és fociznak: A Schaubühnében bemutatott „d'avant” négy éneklő táncos rendkívüli előadása, amelyben a középkori madrigálok és himnuszok a mai kor katasztrófáinak képeivel keverednek.

 

Okt

5

Bozsik Yvette ismét gyerekelőadásra készül: ezúttal Szepes Mária klasszikus figuráját, Pöttyös Pannit kelti életre a Thália Színház Arizona Stúdiójában. A bemutató a Budapesti Őszi Fesztivál programjának része.

 

Sze

15

Amikor elkezdtük a különböző jelenetekhez beállítani az idei BÖF arculatát meghatározó műanyag emberkéket, előtört belőlünk a játszó gyermek.
Persze csak azért volt elzárva, hogy jól megőrizzük!
Mindenesetre jól éreztük magunkat.
Pörgettük az ötleteket, mint hajdanán és vitatkoztunk a beállításokon, meg a figurák frizuráján. Hasonló boldogságra invitálunk most mindenkit, arra buzdítva, hogy készítse el és fotózza le saját PLAYMOBIL-csendéletét.

 

Ápr

16

Mindig közönségsiker a Vidéki Színházak Találkozója, mely idén megújult lendülettel, Rivalda Fesztivál címmel kerül megrendezésre május 7-18. között.
13 előadást (Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Sopron, Tatabánya, Szekszárd, Szombathely, Zalaegerszeg) tekinthet meg a közönség közel egy hét leforgása alatt. Színes összképet kaphat a fővárosi néző a hazai színházi premierekről, úgy, hogy még a leutazás költségével sem kell számolnia.

archívum >>>

A fesztivalvaros.hu honlapja a legjobb felhasznaloi elmeny erdekeben sütiket (cookie) alkalmaz.
Weboldalunk hasznalataval jovahagyja a sütik hasznalatat.
Tovabbi informacioert kerjuk olvassa el az adatkezelesi tajékoztatot!