magyar | english | deutsch
 
 
 Budapesti Tavaszi Fesztivál 2012
Paint Up! 2012-ben is!
Megjelent a világon egyedülálló virtuális épületfestő verseny 2012-es pályázati felhívása. Mozgasd meg virtuálisan a Műcsarnokot!
Néptáncosok, ördögök, sárkányok és óriások - katalán fesztivál lesz a hétvégén a fővárosban!
Augusztus 3-5. között a katalán kultúrával ismerkedhet meg Budapest közönsége. Az Aplec Nemzetközi Fesztivál évről évre más országban mutatja be a tradicionális kultúrát megjelenítő, látványos produkcióját.
Jegyirodát nyit a Budapesti Fesztiválközpont
A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata 2012. június 14-től a VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11. szám alatti Tourinform irodában várja az érdeklődőket, naponta 10–18 óra között.
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013
Már javában folyik a Fesztiválközpontban a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál előkészítése, melynek egyik fontos eleme a hazai és külföldi turisztikai szakmával való együttműködések megerősítése.
Sikerrel zárt a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren
Nagy sikerrel zárt Húsvéthétfőn a Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérő programja, a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.
Gasztronómiai ritkaságok - Tart még a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren
Bár az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál már véget ért, a Vörösmarty téren a Tavaszi Vásár még javában zajlik. A vásár idén a termékek mellett a mestereket és kézműveseket állítja a középpontba, és hétvégenként kulturális élménnyel is gazdagítja a látogatókat. A népművészet mellett a hagyományos magyar ízek, a tradicionális technikával készült, ám újragondolt és modern formába öntött népművészet és a design is helyet kap.
Családi programok a Tavaszi Vásáron
Bár az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál március 26-án hivatalosan véget ért, a rendezvénysorozat egyik kísérő programja még javában zajlik, az április 9-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren napról napra több ezer érdeklődőt vonz.
Színházi Világnapi üzenet John Malkovich-tól
Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az UNESCO égisze alatt működő Nemzetközi Színházi Intézet engem kért fel az ötvenedik Színházi Világnap üzenetének megfogalmazására. A színházakban dolgozó társaimnak, barátaimnak küldöm rövid gondolataimat.
A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál – számokban
Március 26-án este a Charles Dutoit vezényelte Royal Philharmonic Orchestra koncertjével zárult a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az idei rendezvény kiemelkedő sikerei között volt Maxim Vengerov és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje, az I Musici di Roma Vivaldi-estje, a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Bartók- és Sztravinszkij-estje.
Malkovich-láz – Vitézy Zsófia személyes élménybeszámolója a hétvégi programtengerről 2. rész
Tombol a Malkovich-láz még mindig. A bulvár azért nyaggat, hogy a szokásairól, különlegességeiről beszéljünk, Németh Kristóf az RTL-Klubban mesélt a találkozásukról, a Vígszínház honlapja pedig tele van a portréjával. Milyen jó lenne, ha Hollywood nélkül is elérhetne a művészet ilyen alacsony sajtó ingerküszöböt! Maga Malkovich is azt mondja, hogy a filmekkel keres pénzt, hogy aztán kedvére játszhasson a színpadon. Igazi amerikai, és igazi reneszánsz ember.
Gombold újra! – Divat a magyar
Örömmel értesültünk róla, hogy MEYKE (Molnár-Madarász Melinda tervező) Torockói Kollekciója bekerült a Gombold Újra pályázat döntőjébe. Gratulálunk neki!
Vitézy Zsófia személyes élménybeszámolója a hétvégi programtengerről
Vasárnap délelőtt John Malkovichot vártam a szálloda halljában, hogy át tudjuk kísérni az interjú helyszínére. Persze fél órával előbb odaértem, nehogy baj legyen. Naszály Gyuri már ott volt, Janina később futott be, aztán megérkezett a roll-upunk is taxival és Varga Ágival, majd az előadás rendezője, a hajnalban érkezett Michael Sturminger szédelgett le a recepcióhoz, akivel beültünk a bárba kávézni, míg Malkovich is lejön.
Köztéri meglepetés koncertek, szecessziós séta
Két köztéri rendezvényt ajánlunk a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatóinak figyelmébe.
Szarka Gyula - Arany János: TOLDI - Bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
A Ghymes zenekar egyik alapítója és meghatározó tagja, Szarka Gyula zenés költeményt írt Arany János Toldijából.
Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren − 2012. március 19. − április 9.
A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kísérő programja az április 9-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren. A rendezvény idén a termékek mellett a mestereket és kézműveseket állítja a középpontba, cél továbbá, hogy a vásár kulturális élménnyel is gazdagítsa a látogatókat. A népművészet mellett a hagyományos magyar ízek, a tradicionális technikával készült, ám újragondolt és modern formába öntött népművészet tárgyai és a design is helyet kap.
Korngold: A halott város – A debreceni Csokonai Színház előadása
A 20. századi filmzene aranykorának egyik legismertebb komponistája, az úgynevezett hollywoodi hangzás egyik kidolgozója a kétszeres Oscar-díjas Erich Wolfgang Korngold. Főműve A halott város a nagysikerű debreceni bemutató után 2012. március 21-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is látható.
Ütős nap - Tempósan a világ körül
Ma egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Művészetek Palotájában. Gyermekek és felnőttek, fiatalok, idősebbek és egyéb korúak az ütőhangszerek teljes univerzumát bejárhatják a Cifra Palotától az Amadinda családi koncertjén át a díjtalanul látogatható txalaparta (ejtsd: csalaparta) bemutatóig és a délutáni, illetve esti hangversenyekig.
Kövessen minket a Facebookon is!
Kedves Fesztiválbarátok!
A fesztivál ideje alatt Vitézy Zsófia fesztiváligazgató minden nap megosztja élményeit az eseményekről; személyes hangvételű beszámolóiból egy-két kulisszatitkot is megtudhatnak tőle.
Köszöntő
Vitézy Zsófia, fesztiváligazgató köszöntője a Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitóján, amely egyben az Art deco és modernizmus - Lakásművészet Magyarországon című kiállítás megnyitója volt az Iparművészeti Múzeumban.
2012. március 16. | 11:00 | Iparművészeti Múzeum
Mától Budapesti Tavaszi Fesztivál
Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Örömmel jelentjük, hogy idén is lesz friss Kossuth-díjas a Budapesti Tavaszi Fesztivál művészei között
Schmitt Pál köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából Kossuth-díjat adott át Miklósa Erikának, aki az Arabellában lép fel március 17-én este Fiakermilliként, illetve Sebő Ferencnek, aki a Thália Színházban a Táncház 40 című előadásban szerepel majd a fesztiválon. A nemzeti ünnep alkalmából odaítélt kitüntetéseket az államfő Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában adta át.
Újra Nemzetközi Színházi Fesztivál a Tavaszi Fesztiválon
A Nemzeti Színházzal néhány éve elindított Nemzetközi Színházi Fesztivál mind a közönség, mind a szakma körében osztatlan sikert aratott.
Spirituális környezetben – Templomi koncertek a Tavaszi Fesztiválon
A domonkos szerzetesrend lelkiségét őrző Belvárosi Szent Mihály Templom Budapest egyházzenei életének fontos helyszíne. Az évszázadok szellemiségét sugárzó falak között idén két koncerttel várjuk a Tavaszi Fesztivál közönségét.
Dunai kalandozások Haydntól Lajtháig
Túrót eszik a cigány, Tiszán innen, Dunán túl – sok egyéb mellett ezek a népszerű magyar melódiák is felcsendülnek majd a világ leghíresebb fiúkórusa, a Wiener Sängerknaben koncertjén.
Vásári felhívás
2012-ben ismét megrendezésre kerül a Budapesti Tavaszi Fesztivál, és a megszokott színvonalas eseménysorozat idén Budapest több pontján szabadtéri koncertekkel, vásárral, kiállítással bővül.
Időpontváltozás!
A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ezúton tájékoztatják a nézőket, hogy John Malkovich március 17-i vendégszereplésének időpontja változik.
Visszatérő csillagok
Világjáró művészek a Tavaszi Fesztiválon! Az idei fesztivál vendége lesz többek között Maxim Vengerov, Nyikolaj Luganszkij, Charles Dutoit, Magali Mosnier.
Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztató 2012. január 24. – Művészetek Palotája
A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál idén március 16–26. között várja az érdeklődőket.
A rendezvény fővédnöke Dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök.
A világhír küszöbén – Fiatal zongoraművészek a Tavaszi Fesztiválon
„A hetvenes évek végén, a hegyek alján, a romániai Brassóban születtem. Talán ez az oka annak, hogy később annyira vonzódtam a vízpartokhoz. Szüleim is muzsikusok, édesanyám énekel, apám pedig az egyik legjobb zongorista és a legnagyobb zenész, akit valaha hallottam. Éjszakánként különböző éttermekben és hotelekben léptek fel, nekem pedig az a kiváltság jutott osztályrészemül, hogy apám játékát a zongora alól hallgathattam” – írja önéletrajzában a kirobbanó tehetségű román zongoraművésznő, Mihaela Ursuleasa.
A MaxCity Lakberendezési Áruház a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatója
A MAXCity Lakberendezési Áruházban, Törökbálinton, az M1-es autópálya 14-es kijáratánál található az ország legnagyobb bútor és lakberendezési kiegészítő választéka. A kínálatról a 30 ezer m2-es áruház három szintjén elhelyezkedő mintegy 100 üzlet gondoskodik.
John Malkovich Pokoli vígjátéka
Hollywoodi filmsztárral bővült a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeinek névsora: egy rendhagyó produkcióval a világhírű színész, John Malkovich is vendégünk lesz tavasszal.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitókoncertje
A fesztivál nyitóhangversenyén a 120 éve született, itthon méltatlanul elhallgatott Lajtha László emléke előtt tisztelgünk. A nagyszabású koncerten felcsendül Bartók Brácsaversenye és Lajtha Hortobágy c. szvitje. A koncert érdekessége, hogy közben levetítjük az 1936-os Hortobágy című filmet.
Elindult a jegyértékesítés a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeire
2012-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál március 16–26. között kerül megrendezésre. Közönségünk hosszú évek óta az ünnepek ünnepének tekinti a Budapesti Tavaszi Fesztivált, s ennek a hagyományos várakozásnak idén is szeretnénk megfelelni.
BTF © 2009
Fesztiválváros Budapesti Tavaszi Fesztivál Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
kezdőlap  |  jegyek  |  impresszum  |  email
Play Dead Dogfish DigiCow