KERESÉS

[ Foglaljon helyet ]

PROGRAMAJÁNLÓ

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest Főváros
T-Mobile
RTL Klub
Budapest Film
Március 18.
Szépművészeti Múzeum, 15:00
A fáraók után – Az ismeretlen Egyiptom
A kopt művészet kincsei egyiptomi múzeumokból
A fesztivál egyik múzeumi szenzációjának ígérkező kiállítás egy ismeretlen, semmi máshoz nem hasonlítható világ felfedezésének lehetőségét kínálja a művészetkedvelő közönségnek.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál ünnepélyes megnyitója, egyben a kiállítás megnyitója március 18-án 15 órakor kezdődik.
Az ókori Egyiptom mindig is a szépség és az egzotikus csodák kimeríthetetlen forrása volt. Varázsa éppúgy lenyűgözte a kortársakat, mint a későbbi korok emberét. A "Nílus ajándéka" a fáraók napjának leáldozása után sem szűnt meg kultúrájában és művészetében a Földközi-tenger térségének egyik legjelentősebb állama lenni. A Kr.e.4.– Kr.u.7. század között virágzó egyiptomi művészet különféle ókori kultúrák és vallások hatásainak békés keveredéséből született, így tanulságai talán soha nem voltak annyira aktuálisak, mint éppen napjainkban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében végre lehetőség nyílik, hogy az évezrednyi korszak eddig csupán kevesek számára ismert művészeti alkotásait a magyar nagyközönség is megcsodálhassa. A Szépművészeti Múzeum kiállítása a Nagy Sándor, a Római Birodalom, majd a Bizánc befolyása alá került Egyiptom kincseit tárja a látogatók elé. Anyagának zömét csakis erre az alkalomra válogatták össze a leggazdagabb egyiptomi gyűjtemények főműveiből, sokuk most lesz először külföldön látható. A Fesztivál egyik múzeumi szenzációjának ígérkező kiállítás egy ismeretlen, semmi máshoz nem hasonlítható világ felfedezésének lehetőségét kínálja a művészetkedvelő közönségnek.
március 18. - május 15. http://www.szepmuveszeti.hu http://www2.szepmuveszeti.hu/antik_gy.htm
Március 18.
Körmendi Galéria
Paizs László kiállítás
március 18. - április 15.
Március 18.
Iparművészeti Múzeum
Művészetoktatás az ország legrégebbi művészeti iskolájában - több mint 225 éves a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola
Hazánk legrégibb művészeti szakiskoláját 1778-ban alapította a budai kancellária Scola Graphidis Budensis néven a Szentháromság tér és az Iskola utca sarkán, első tanárául Walter Ignácot, a bécsi végzettségű rajzolót nevezték ki.
Az iskola különböző néven, különböző helyeken, de azóta is működik.
A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola ma egy olyan, világviszonylatban is különlegesnek számító hely, ahol egy fedél alatt 12 különböző műhely működik, ahol az üveg hutától a számítógépig minden megtalálható, ahol a hagyományos kézművességtől a mozgóképig a legkülönböző művészetoktatási tevékenységek folynak.
A kiállítás anyagát az archívumban található tanulmányi célú rajzok, szaki tervek és tárgyak, illetve azok fotói képzik.
március 18. - április 20.
Március 18.
Nádor Galéra, 10:00
25 év - 25 művész
A Belvárosi Művészek Társasága kiállítása a Nádor Galériában
Kiállító művészek:
Barabás Márton, Baska József, Buda István, Csík István, El Kazovszkij, Erdélyi Eta, Für Emil, Guti József Soma, Gyárfás Gábor, Harmati Zsófia, Hús Zoltán, Kéri Imre, Keserű Ilona, Kiss Mihály, Kovács Péter Balázs, Krajcsovics Éva, Lencsés Ida, Pásztor Gábor, Prutkay Péter, Sor Júlia, Stefanovits Péter, Szerényi Gábor, Varga Amár László, Véssey Gábor és Zöld Anikó.
március 18. - április 3.Március 18.
BÁV Kortárs Galéria, 10:00
"Huszonöt alkotás a tavaszról"
március 18-29.Március 18.
Természettudományi Múzeum, 10:00
Káprázatos kövek - Egyedülálló gyűjtemény, Európában először
A világ legnagyobb drágakő gyűjteményéből kerül ki a kiállított több, mint ötezer drágakő, összesen kétszázötvenezer karát.
március 18. - június 30.Március 18.
Platán Galéria, 10:00
Ars Polonica - Lengyel Művészet Budapesten
Kuba Dąbrowski: Fontos kérdések
A białystoki Galeria Arsenał "hangos" kortárs művészeti fotókiállítása
Kurátor: Monika Szewczyk, a Galeria Arsenał igazgatója
Fontos kérdései mindíg akadnak az embernek. A nehézség általában abból szokott fakadni, hogy kinek tegyük fel őket és hogy ki tud választ adni rájuk. Miért ne segíthetne éppen a művészet fontos dolgok megértésében? „Meggyőződésünk, hogy egy sikeres és elégedett élet csak a művészeten és a kreatív gondolkozáson keresztül lehetséges”, - olvashatjuk a białystoki fiatal művészekből álló GAZ csoport weboldalán. Fontos kérdések elébe indulva, Kuba Dąbrowski, a csoport egyik munkatársa, hétköznapi környezetükben mutat be hétköznapi embereket. Fontos kérdéseket tesz fel nekik, mint Mi az, ami idegesít? vagy Mi a kedvenc dalod? A Platán Galériában rendezett, Monika Szewczyk által rendezett kiállításon ezeket a vallomásokat illetve dalokat szeretnék most velünk megosztani a fiatal művész tolmácsolásában.

A białystoki Galeria Arsenał idén ünnepli alapításának 40. évfordulóját. A városi galériaként működő kiállítóhely évi 20 kiállítást szervez, melyek a hagyományos művészeti ágak mellett teret adnak - a fotótól kezdve a videoművészeten át intermediális installációkig – az új médiumoknak is. A galéria egyik célkitűzése fiatal művészek bemutatása és támogatása. Kuba Dąbrowski kiállítása ennek az új pozíciókat bemutató sorozatnak része.
március 18. - április 26. (A Lengyel Kulturális Minisztérium és a Lengyel Intézet támogatásával.)Március 18.
Vízivárosi Galéria, 16:00
Huszonöt év magyar képzőművészete – egy gyűjtő szemével
Válogatás a Keppel–gyűjtemény képzőművészeti anyagából
Banga Ferenc, Barcsay Jenő, Budahelyi Tibor, Czumpf Imre, Gyarmathy Tihamér, Hincz Gyula, Kass János, Lakner László, Lossonczy Tamás, Misch Ádám, Papp Oszkár, Reich Károly, Szabados Árpád, Szabó Vladimir, Szabó Zoltán
március 18. - április 3.

Március 18.
Gerbeaud Harmincad Galéria, 17:00
Mester és tanítványai
Gerzson Pál festőművész 25 tanítványának művei
Gerzson Pál, a kortárs magyar festészet kiemelkedő alakja generációk sorát nevelte érett és elismert képző- vagy iparművésszé.
Festő tanítványok:
Bokor György, Breznay András, Cserna Tamás, Döbrentei Zoltán, Durkó Zsolt ifj., Egri Erzsébet, Funták Gyula, Füzes Gergely, Házmán Ferenc, Kecskés András, Kiss Tibor, Kohán Angéla, Magyari Márton, Miksa Bálint, Neuberger István, Szegedi Csaba, Tari Gábor, Vágó Magdolna, Voinich Erzsébet, Wechter Dénes

Iparművész tanítványok:
Antal Pál, Árendás József, Ásztai Csaba, Fürtös Ilona, Göbölyös Márta, Gyárfás Gábor, Lugossy Mária, Manninger Mária, Nagy András, Polgár Csaba, Polgár Rózsa, Radnai Mária, Scherer József, Széles Judit
március 18. – április 6.

Március 18.
Ernst Múzeum, 18:00
Szabad Művészetek Doktora - 10 éves a képzőművészeti doktorképzés a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán
Kurátor: Várkonyi György művészettörténész
Az 1995-ben akkreditált pécsi DLA képzés lehetőséget nyújt azoknak a kiemelkedően tehetséges fiatal művészeknek a továbbképzésére, akik már graduális tanulmányaik befejeztével szuverén alkotóművész képességeit mutatják fel. A felvételi vizsgán a magyar és külföldi aspiránsok önálló, három éves alkotó-kutató programmal jelentkeznek.
A képzés tárgya: gyakorlati műtermi munka, a mesterrel történő rendszeres konzultáció, szakelméleti kurzusok, számítógépes speciális képzés, pedagógiai gyakorlat, szakmai tanulmányutak, kiállítás rendezés.

A munka a témavezető professzorok vezetésével folyik: Bencsik István, Colin Foster, Keserü Ilona, Rétfalvi Sándor, Schrammel Imre, Tolvaly Ernő

A klasszikus módszerek, így a bronzöntés, kőszobrászat, kerámiaszobrászat, olaj és akril táblakép festészet, interdiszciplináris technikák gyakorlata mellett a műtermekben folyó munkának tárgyát képezi az új anyagokat és médiumokat alkalmazó alkotófolyamatok kutatása és alkalmazása.
A hároméves képzést abszolutórium zárja, a doktori fokozatszerzés disszertáció benyújtásával és mestermunka kiállítás rendezésével valósul meg.
március 18. - április 27.Március 19.
Pataky Galéria, 11:00
Tavaszi vízáldozat - Sinkó István festőművész munkái
A kiállítás közeli és távoli utalásokat hordoz az oly fontos víz-mozgás-változás és tavasz-ünnep-szakralitás, áldozat, témakörben. Kiindulópont a művész korábban Aquametria témakörben megindított sorozata. Ez a mostani tárlat foglalja össze az elmúlt évek festészeti problémáit, a vízfestés és annak vászonra történő alkalmazását egyfelől, másrészt pedig a kis formátumú ikonosztáz képek és a nagyméretű akril, vászon festmények egyensúlyban tartását egy téren belül. Az alkotói folyamat ezen állomása a víz tematikáját az elfeledés és megújulás, dráma és öröm feszültségeit járja körbe és mutatja be.
március 19. - április 21.Március 19.
Ernst Galéria, 11:00
25 elfeledett művész
25 kérdőjel
Cser Károly, Cser Jolán, Zilzer Hajnalka, Márkus Lili, Rahmer Mária, Neográdyék, Luta Mara, Berkovics Erzsi, Berkovics Anna, Kiss Ferenc, Báthory Júlia, Prof. Richard Zutt, Lonkay Antal, Lajta István, Illés, Endrő Margit, Légrády Sándor, Kitlinger Kálmán, Borszéky Frigyes, Muhits Sándor, Majoros Károly, Benedek kata, Gácser Kata, Lakatos Artúr, Molnár Kálmán
március 18. - április 30.Március 20.
Kassák Múzeum, 11:00
A legutóbbi 25 év magyar művészete a Hernádi-gyűjteményből
március 20. - június 30.Március 21.
Artpool P60, 10:00
kijáratok
egy 1981-ben elképzelhetetlen Budapesti Tavaszi Fesztivál
(a “földalatti művészet” intézmény-kísérleteinek dokumentumaiból)
Kiindulási pont egy titkosszolgálati helyzetelemző jelentés, mely szerint: [a párhuzamos kultúra képviselői] “ellenõrzés nélküli tevékenységük biztosítása érdekében önálló publikációs lehetõség megteremtéséhez, önálló kisgalériákban és egyéb kiállító helyiségekben kiállításaik folyamatos szervezéséhez jogot formálnak. A kulturális szervek tudta nélkül önálló szervezeteket, szervezõ irodát, hang- és filmarchívumot hoztak létre, “szaklapot” alapítottak. […] “művészetük” hivatalos kritikai agyonhallgatásával egyenes arányban nõtt szervezõ tevékenységük, nagyon határozott lépéseket tettek a minél szélesebb lehetõségek kialakítására, kihasználták a decentralizáció fehér foltjait […] Hegyi Lóránd így fogalmazta meg követendõ taktikájukat: a kultúrpolitika gyakorlatában a “senki földjén” kell a továbblépés lehetõségét alakítani, folytatni.” (Festő fn. dosszié, 1981.)
Az 1981-es, bemutatandó “elképzelhetetlen fesztivál” intézményei / csoportjai / publikációi: Simon Zsuzsa Iroda, Újpesti Mini Galéria, Artpool, Indigó, Fényképészeti lapok, Sznob Internacional, stb.
A kiállításokon/eseményeken/publikációkban szereplő művészek és szervezők pedig többek között: Simon Zsuzsa, Eskulits Tamás, Halász András, Birkás Ákos, Kelemen Károly, Méhes Lóránt, Molnár Sándor, Wahorn András, Swierkiewicz Róbert, Lengyel András, Tolvaly Ernő, Galántai György, Erdély Miklós, Böröcz András, Lábas Zoltán, Nemesi Tivadar, Révész László, Sugár János, Bán András, Lugo László, Halas István, Pap Tamás, Hajas Tibor, Molnár Gergely stb.
március 21. - április 1.


Március 21.
Raiffeisen Galéria, 17:00
"25 évesek vagyunk"
Schumy Éva és Csató József képzőművészek kiállítása
A Magyar Képzőművészeti Egyetem két festőművész hallgatójának bemutatkozó kiállítása
március 21. - Május 1.
Március 22.
Kogart Ház
Fehér László, válogatás az utóbbi évek festményeiből
nyitva minden nap 10:00 - 18:00
A KOGART Ház második kiállítása 2005-ben egy olyan alkotót mutat be, aki korai kiemelkedő műveivel már az évad első, a 80-as éveket bemutató csoportos tárlatunkon is szerepelt.
Fehér László (1953, Székesfehérvár) a mai magyar festészet jelentős képviselője. Számos külföldi kiállítása tanúskodik nemzetközi elismertségének növekedéséről, amelyet hazai és külföldi műkereskedelmi siker övez. Alkotói tevékenységével kivívta a magyar kultúrpolitika legrangosabb hivatalos díjait is (Munkácsy-díj, 1993; Kossuth-díj, 2000).
Fehér László három évtizedet felölelő munkássága különleges atmoszférájú figuratív festészetet teremtett, amely a 70-es évek fotórealista műveitől indulva mindvégig megőrizte a fényképezőgép tárgyilagosságát, ugyanakkor minden egyes alkotói periódusában sikerült felülemelkednie az ábrázolt alaphelyzet konkrét tér és időbeli utalásain. A tipikus Fehér-féle képi világ rendkívül koncentrált és fegyelmezett, monumentális méretű vásznait egy-egy nagy motívum uralja, míg a háttér semleges, konkrét történelmi-geográfiai utalásoktól mentes. Festményeit szemlélve minden elemét könnyen, gyorsan beazonosíthatjuk: gyermek, felnőtt, család, autó, lépcső stb. Mégis ezután kezdődik a valódi szellemi kaland, megtudni, honnan származik a képekből áradó nyugtalanító feszültség. „Fehér festményei nem rejtvények, s így meg sem fejthetők. Van bennük valami titok, ami felkínálja magát a szemnek és a gondolkodásnak, de mint egy kacér lány, nem adja teljesen oda azt, amit megígér. Minden nézésnél újra kell udvarolni a képnek. Bár már ismerősünk, intim viszonyban állunk vele, álmunkban is magunk elé tudjuk idézni, de azután egyszerre megint másnak mutatja magát, mint amilyennek megismertük.” (Heller Ágnes, filozófus)
A KOGART Házban most az elmúlt négy év alkotásai kerülnek bemutatásra, ez az anyag első ízben látható együtt Magyarországon. A kiállításhoz színvonalas könyvet jelentetnek meg, amely igényes kivitelezésben mutatja be Fehér László legfrissebb alkotásait. A közel 50 színes reprodukciót tartalmazó impozáns albumot Hegyi Lóránd művészettörténész bevezetője teszi különlegessé.
március 22- május 15. http://www.kogart.hu

Március 22.
Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Terme, 10:00
A magyar szobrászat modern hagyománya
Hetey Katalin kiállítása
A Képzőművészeti Főiskola Szobrász Tanszéke a 90-es évek közepén elkezdett egy kiállítási sorozatot A magyar szobrászat modern hagyománya címmel, a Főiskola (jelenleg már Egyetem) Barcsay-termében, amelyben évenként - kétévenként egy igen jelentős, de mégis kevéssé ismert mestert mutattak be. Olyanokat, akik bár európai mércével mérve is számottevőek, de absztrakt voltuk miatt kimaradtak a rendszerváltás előtti művészeti könyvkiadásból.
március 22. - április 20.Március 22.
Vármegye Galéria, 10:00
A jubiláló BTF köszöntése,
Haller József grafikusművész kiállítása
A művész 1935. január 24-én született Szatmárnémetiben. A kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola szobrászati szakán szerez diplomát. Nyugdíjba vonulásáig, 40 éven át a marosvásárhelyi bábszínház díszlet és bábtervezője. 1965-ben felhagy a szobrászattal és ezután, főleg csak grafikai munkákkal jelentkezik. Később grafikái mellett egy sajátos festői technikát dolgoz ki, s elkezdi olajgrafikáinak mintegy 4000 lapra tehető sorozatát. Hatvanadik születésnapja alkalmából, művészi munkásságának elismeréseként a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Kiskeresztjével tüntették ki.
március 22. – május 28.Március 22.
A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének Székháza, 10:00
Jüri Arrak észt festő és grafikusművész kiállítása
Jüri Arrak Kristjan Raud-díjas festő- és grafikusművész az észt képzőművészet egyik élő legendája, valódi művészeti polihisztor, végzettségét tekintve ékszerész-ötvösművész, de a kisplasztikákon át a textilművészetig minden művészeti formában keresi a kifejezés lehetőségeit. Művei egyszerre köthetők a kereszténységhez (vallási témájú nagyformátumú festményei és grafikái mellett több oltárt is készített az Észt Református Egyház megbízásából), a finnugorsághoz és modern európai léthez annak minden kötöttségével és kötetlenségével egyszerre. Jelen önálló kiállítása az első Magyarországon és a Budapesti Tavaszi Fesztivál első észt eseménye.
március 22. - április 19. Az Észt Köztársaság Nagykövetsége, a Magyarországi Észt Intézet, a NKÖM és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szervezésében http://www.esztorszag.hu

Március 22.
Dorottya Galéria, 10:00
25 év - 25 mű - 25 hang
Móder Rezső ötdimenziós objekt-kiállítása
Móder Rezsőnek, a Fény-Hang-Szín-Tér Dunaújvárosi Kortárs Művészeti Fesztivál, az instumentum mobilfesztiválok valamint a Zenepark Fesztiválok művészeti vezetőjének pályája 25 éve, 1980-ban indult. Kezdetben lírai-expresszionista kollázsokkal, rajzokkal mutatkozott be. A 80-as évek közepén jelentek meg művészetében a dunaújvárosi Vasműből származó rozsdásodó acélelemek, 1987-ben pedig elkészült az első zenélő-mobil acélszobor.

A mobilszobrász- festő- grafikus- performer- fémzeneszerző- multimédia-művész- verskészítő Móder Rezső 2005-ben lesz 50 éves. A Munkácsy-díjas művész a Dorottya Galériában megrendezendő önálló kiállítás elsősorban a Hordozható élet-könyv-objekt sorozat objektverseket és zenélő-mobil acélszobrokat egyesítő műveit mutatja be. A kiállítás alkalmára a művész a sorozat eddigi műveinek tematikáját folytató új darabokat is alkot.
március 22. - április 16.Március 22.
Budavári Kárpitműhely, 15:00
A Budavári Kárpitműhely köszönti a 25 éves Tavaszi Fesztivált
A kiállítás felhívja a figyelmet a legfrissebb generációra, akik még növendékként, de már tanulmányaikban eltökélten haladnak a mesterré válás felé egy olyan tradicionális, több évszázados európai múltra visszatekintő műfajban, mint a szövött kárpit - melynek művelése csöppet sem könnyű mesterség!
március 22. - április 8.Március 22.
Petőfi Irodalmi Múzeum, 17:00
Hommage à Tavaszi Fesztivál
„Fantasztikus emlékek”
Salvador Dalí mágikus illusztrációi
A kiállításon Dali közel 100 irodalmi művekhez készült illusztrációját mutatjuk be, melyek egy Bécsben élő magángyűjtő tulajdonából származnak.
március 23. – június 5.

Március 23.
Lengyel Intézet, 19:00
Ars Polonica - Lengyel Művészet Budapesten
A könyv művészete
A tízéves Lengyel Könyvművészeti Mozgalom retrospektív kiállítása
Ki ne ismerné egy új könyv oldalainak mámorító illatát és ki ne pörgetné végig örömmel egy új könyv vékony lapjait? Ám vigyázat! Egy könyvművészeti alkotás még a legnagyobb könyvbarátnak is jelenthet meglepetést. Alakját és anyagát tekintve sokszerű lehet: beszélhetünk könyvből formált kisplasztikáról, több oldalról nyitható és olvasható köny-labirintusról vagy akár könyv-szoborról is, amely a szavak erejét jelképezi.

Foglalkozhatunk a nyomdatechnika történetével, valós és virtuális könyvtárakkal, különböző korok illusztrációival és tipográfiai sajátosságaival. Minden esetben arra fogunk rádöbbenni, hogy a könyv kultúrtörténeti jelentőssége szinte határtalan. Ezt az értéket felismerve a Lengyel Művészek Szövetsége 1994 óta támogatja könyvművészeti kiállítások létrejöttét. Az illusztrációkat és könyv-objekteket egyaránt magába foglaló műfaj lengyel vonulata világszerte nagy elismerésnek örvend. A frankfurti, lipcsei, New York-i és londoni könyvvásárokon tartott bemutatók után Budapesten az Alicja Slowikowska által összeállított jubileumi kiállításon ismerkedhetünk meg a Lengyel Könyvművészeti Mozgalom alkotásaival.
március 23-tól http://www.bookart.pl (A Lengyel Kulturális Minisztérium és a Lengyel Intézet támogatásával.)

Március 24.
Magyar Nemzeti Galéria, 10:00
Munkácsy a nagyvilágban
Munkácsy Mihály képei külföldi és magyar magán- és közgyűjteményekben
március 24. – július 31.

Március 24.
Műcsarnok, 18:00
Peter Weibel: A nyitott mű 1964-1979
A kiállításon a konceptuális, média- és testművész Peter Weibel fotóiból, szöveges munkáiból, akciósorozataiból, videóinstallációiból láthatnak széleskörű válogatást az érdeklődők.
Peter Weibel (1944)
Ogyesszai születésű osztrák művész, művészetteoretikus. Párizsban és Bécsben folytatott irodalmi, filmes, valamint orvosi, filozófiai, matematikai és logikai tanulmányok után 1965-ben került kapcsolatba a bécsi akcionistákkal. Az ő szellemükben folytatott testorientált, társadalomkritikus akciói mellett filmeket, majd videókat és videoinstallációkat készített, amelyekkel első sorban a képi reprezentáció, a vizuális érzékelés és a kommunikáció problémájára koncentrált. A hetvenes években érdeklődése és munkái is médiumcentrikusabbá váltak, s a nyolcvanas évektől kezdve számos rendezvény és kiállítás (például a linzi Ars electronica) rendezőjeként, szervezőjeként, valamint elméleti szakemberként, előadóként és tanárként az új médiumokkal, köztük is kiemelt helyen a komputerművészettel és a digitális kép témakörével foglalkozik. Magyarországon először a hetvenes években járt, Maurer Dóra meghívására, és azóta többször is megfordult hazánkban. 1996-ban a Ludwig Múzeumban megrendezett A művészeten túl című kiállítás főrendezője volt.
március 18. - május 29. http://www.mucsarnok.hu/Március 25.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 15:00
„Az építészet kővé vált zene” (Goethe)
Emlékkiállítás Alpár Ignác születésének 150. évfordulójára
A megnyitó napján, március 25-én 15 órakor, Kertesi Ingrid dalestje lesz a kiállítás komolyzenei műsora.
Az 1896-os Millenniumi ünnepségek egyik legszebb épületének a Történelmi Főcsoportnak tervezője, majd az 1907-ben kőben újra megálmodott Vajdahunyadvár megalkotója születésének 2005-ben 150. évfordulója lesz. A századvég egyik legsikeresebb építésze (minden pályázatot megnyert) a magyar építészeti stílusok elemeinek invenciózus alkalmazásával a millenniumi idők emlékművévé is tette a Városliget legromantikusabb épületét.
Emlékkiállításánál a Vajdahunyadvár terveinek bemutatása mellett, kitérünk annak eredeti forráselemeinek bemutatására. Gazdag életművének másik részét a nagy budapesti középületek teszik ki. Számos bérház és lakóház mellett legismertebb a Magyar Nemzeti Bank, a Tőzsdepalota (ma MTV), a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár és az Anker Biztosító. Őrzik nevét iskolák, templomok, városházák, fürdők a Trianon előtti Magyarország egész területén. Mint műegyetemi tanár, a Mérnök Egylet elnöke, a Műemlékek Országos Bizottságának tagja, rengeteget tett Budapestért és a magyar építészet színvonalának emeléséért.
március 25. – november 1.
| Budapesti Tavaszi Fesztivál | Budapesti Őszi Fesztivál | Nyár a Lánchídon |
| lap tetejére | kezdőlap | jegyrendelés | magunkról | írjon nekünk! |

wapon: http://wap.fesztivalvaros.hu/