English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


PROGRAMOK // Október 31. -
Millenáris
Aura

a C3 kiállítása
Kapcsolódó programok:
- Október 20 – nyílt nap a C3-ban
- Október 28
a Szabadfogású Számítógép című fiataloknak meghirdetett verseny
erdményhirdetése
Október 28 - 30
Bemutató a Szabadfogású Számítógép verseny díjnyertes munkáiból

Jelentések és Cikkek
Bináris Millenáris   (Fesztiválújság,2003-11-05)
Aura - A technikai reprodukálhatóság korszaka után   (Fesztiválújság,2003-10-30)


Galéria

Ajánló
Walter Benjamin 1936-ban elsőként mutatott rá, hogy a technikai sokszorosítás lehetősége miképp kérdőjelezi meg a hagyományos műalkotás hitelességét. Sokat vitatott aurafogalma a mai napig jelentős szerepet játszik a művészetelméletben, és a digitális technológia elterjedése által új aktualitást nyert. Míg a kézzel előállított, egyedi történettel rendelkező műalkotás és a technikai sokszorosítás szembeállítása elsősorban az eredetiség kérdését taglalta, addig a digitális médiumok a tér és az idő kategóriáit módosítják. Nemcsak egy alkotás több identikus változata képzelhető el, de az is, hogy az alkotás kézzel foghatóan nem létezik. Az egyidejuség (egy dolognak különböző pontokon való szimultán jelenléte) és az interaktivitás (a mualkotások állandóan változó és változtatható formája) számtalan új gondolatot ébreszt az aurával kapcsolatban. A C3 által megrendezett kiállítás az interaktív komputerinstallációtól a videoművészetig a médiaművészet széles skáláját mutatja be. Pályázat alapján meghívott magyar résztvevők mellett nemzetközi művészek alkotásai nyújtanak áttekintést az új médiumok legfrissebb fejleményeiről.


[ << Előző program ] [ Következő program >> ]
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar