English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


PROGRAMOK // Október 03. -
Műcsarnok
Közben

Szervező: Octogon
Kiállítás és programok az építészet hónapja alkalmából

Ajánló
Az OCTOGON architecture&design című folyóirat idén első ízben, de a hagyományteremtés szándékával szervezi meg az Építészet hónapja – 2003. címu kulturális rendezvénysorozatot. A színes program középpontjában nagyszabású építészeti kiállítás áll, amely a rendszerváltástól az EU-ba lépésig terjedő 15 év összegzése. A tárlat a Műcsarnok kilenc termében, több mint kétezer négyzetméteren sorakoztatja fel a mai magyar architektúra irányzatait, iskoláit, bemutatva annak kiemelkedő alkotóit és legkiválóbb épületeinek terveit. Nyitva tartásának bő hónapja alatt naponta más és más építészeti iroda, önálló alkotó tart ismertetőt munkáiról. A kiállítás azt a hiányt kívánja bepótolni, melyet hazánkban az építészet kulturális mellőzése okoz. Páratlan lehetőséget nyújt a nagyközönségnek arra, hogy behatóbban ismerkedjék a szakma résztvevőivel, valamint az elmúlt másfél évtizedben kialakult építészeti fórum bemutatásával rálátást teremt a legégetőbb gondokra. Mikor is lehetne aktuálisabb egy tartalmilag átfogó kiállítás, ha nem az EU-csatlakozás küszöbén, amikor Európa-szerte visszhangzik a kérdés, hogy milyen kulturális értékekkel gyarapítják majd az új tagállamok az Uniót? Vajon ki tudott-e mozdulni elszigeteltségéből a világ szellemi irányzataitól visszahúzódó magyar építészet, melynek hozzáállását Bojár Iván András egy ízben „poétikusan védekező attitűd“-ként jellemezte?


2003. október 3- november 9.

[ << Előző program ] [ Következő program >> ]
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar