English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


PROGRAMOK // Október 19. - 19:30
MU Színház
Anouk van Dijk (NL)

Ötlet és koreográfia: Anouk van Dijk
Táncosok: Jack Gallagher, Cseri Péter, Birgit Gunzl, Nina Wollny, Sharon Vazanna
Dramaturg: Laura Minderhoud
Hangkulissza: Marcel Schmalgemeijer
Jelmez: Oscar Suleyman
Zene: Robert van Heumen

am I out?
Amour Fou

Jelentések és Cikkek
Érzékiség+vágy+kétely   (Kertész Violetta, 2003-10-20)
and then we have to kill it   (Hajgató Sára, 2003-10-20)


Kritikák
Testemberek   (Gaugecz Ádám, 2003-10-20)


Galéria

Ajánló
„A táncosok folyamatosan a siker és a bukás keskeny határvonalán egyensúlyoznak. Az ebből eredő esendőség egyben a művészi erőnek és kreativitásnak is forrása. Ez az a feszültség, amely engem foglalkoztat“ – vallja Anouk van Dijk, a mai holland táncművészet eredeti alkotója. A táncos-koreográfus korábban tagja volt Amanda Miller világhírű társulatának, a Pretty Ugly Dance Companynek, amelynek nyolc évvel ezelőtti, nagy sikerű, budapesti vendégjátékában már láthattuk őt. Van Dijk önálló koreográfiai munkáiban a meglepő és virtuóz mozgásanyag szervesen ötvöződik a színházi formanyelv elemeivel, a hétköznapok gesztusaival.
Az est során elsőként az orosz Provincial Dances Theatre számára készített am I out? címu koreográfia látható, mely 2001-ben a kortárs tánc kategóriában elnyerte az egyik legrangosabb orosz színházi elismerést, a Golden Mask-díjat.
Másodikként az Amour Fou a vágyról mesél: az eszményi szerelem megszállott kereséséről, ahogyan az ember önként adja meg magát a lelkét felőrlő, bódító izgalmaknak, az eksztatikus érzésnek, melynek állandó kísérője a félelem, hogy bármikor elveszíthetjük, amit találunk. Az Amour Fou a csalódások szlalomja a szerelem üldözésében.


Támogatók: Holland Királyság Nagykövetsége, Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, NKÖM, Nemzeti Kulturális Alap, Artus-Soros MobiltechnikaMédiatámogató: Súgó, Pesti Est

[ << Előző program ] [ Következő program >> ]
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar