English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


PROGRAMOK // Október 29. - 20:00
Trafó
Teatrino Clandestino (I)

Szereplők | Alessandro Cafiso | Davide Garagnani
| Massimiliano Martines | Mauro Milone
| Andrea Mochi Sismondi | Manfredi Siragusa
Jelmez és díszlet | Fiorenza Menni
Zene | Pietro Babina
Írta és rendezte | Pietro Babina

ILIÁSZ
További előadás: október 30. 20:00

Jelentések és Cikkek
Premier után   (Fesztiválújság,2003-10-31)
A titkos színházacska   (Fesztiválújság,2003-10-30)


Kritikák
Iliász   (Kiss Benedek Kristóf, 2003-10-30)

Ajánló
A trójai háború szinte áttekinthetetlen, kavargó forgataga elevenedik meg a Trafó színpadán. Nem Homérosz művének új interpretációját látjuk, hiszen a Teatrino Clandestino alapító rendezője, Pietro Babina talán e kifejezéstől idegenkedik leginkább: számára a színház lényege nem egy adott mű értelmezése, hanem egy teljesen új mualkotás létrehozása. Az Iliász hangképek segítségével idézi meg a Homérosz-mű atmoszféráját. A változatos vizuális és akusztikus eszközöket felhasználó, ám a néző fantáziájára is sokat bízó produkcióban szó, zene, kép szerves egységet alkot. A videót és más technikai eszközöket következetesen alkalmazó, 1990-ben alapított társulattól azonban távol áll a modern technológiák öncélú alkalmazása. Miként arra nevük – „titkos színházacska” – is utal, a preferált, divatos irányzatoktól és általában a felszínes „modern világtól” távol (Bologna külvárosában), teljes elszigeteltségben dolgoznak. Az olasz kísérleti színház egyik legfontosabb társulata most először szerepel Budapesten.


A Trafóval közös rendezésben
Támogatók: Premio di Produzione Concorso Italia 2000/ETI, Comune di Bologna-Settore Cultura, Provincia di Bologna – Settore Cultura, Regione Emilia Romagna, Ministero per i Beni e le Attività Culturali.

[ << Előző program ] [ Következő program >> ]
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar