English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


PROGRAMOK // Október 27. - 19:30
Merlin Színház
Az Új Dimenzió Műhely (Szakcsi Lakatos / Kathy Horváth / Babits) és Klenyán Csaba estje

Szakcsi Lakatos Béla / zongora, Kathy Horváth Lajos / hegedű, brácsa, Babits Antal / kontra basszusklarinét, Klenyán Csaba / klarinét
Koreográfia: Gergye Krisztián

1. Párbeszéd
Hommage á Bartók
Ki ez az ember?
Kortárs Gipsy Music
Szól a kakas ...
2. Stockhausen: Harlekin klarinétra

Jelentések és Cikkek
Micsoda madár? - Az „Új Dimenzió Műhely” improvizácói, és Stockhausen zenés színpadi cselekménye Klenyán Csabától   (Maczika Béla Tévelygő, 2003-10-28)
Új Dimenzió Műhely és Klenyán Csaba - ajánló   (Fesztiválújság,2003-10-26)


Galéria

Ajánló
Az est első felében egy új formáció, az Új Dimenzió Műhely bemutatkozó koncertjét hallhatjuk. Az együttes tagjai különféle műfajok jeles és virtuóz képviselői, és mindannyian nyitottak a legkülönbözőbb zenei inspirációkra. Produkciójukban a klasszikus, a kortárszenei és a dzsesszelemek a hangszerek sajátos párbeszéde során egységes nyelvvé ötvöződnek össze. Az est egy különleges bemutatóval folytatódik: Karlheinz Stockhausen 1975-ben komponált, Harlekin című művével Klenyán Csaba klarinétművész ismerteti meg a közönséget. Stockhausen a 70-es évek elejétől egyre inkább arra törekedett, hogy a kompozíciónak ne csupán zenei folyamatát rögzítse, hanem az előadó mozgását, a színpadképet, a jelmezeket és a világítást is pontosan meghatározza. A Harlekin is „zenés színpadi cselekmény”, azaz az előadónak nemcsak zenészként, hanem táncosként és színészként is helyt kell állnia. A mozgás és a színészi játék új dimenziót ad a zenéhez, és ezzel a Harlekin figura visszakerül eredeti kontextusába, az „összművészeti” koncepcióra épülő commedia dell’arte világába.


NKA, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága
Soros Alapítvány

[ << Előző program ] [ Következő program >> ]
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar