English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )
Összművészeti produkció a Gödörben

2003-10-21 19:29:16


Az e-jam koncertjének különlegessége, hogy azon nemcsak a zenei műfajok, hanem a különböző művészeti ágak is találkoznak: a koncert alatt élőben festő művészek vizuális dimenzióval gazdagítják a hangzó élményt

Mint ahogy neve is elárulja, az e-jam nem más, mint elektronikus örömzenei esemény. A két éve Udo Preis által kezdeményezett rendezvénysorozat létrejötte az ausztriai Rudersdorf neves klubjához, a Limmitationes-hez köthető. Itt léptek ugyanis fel először a "fúzióhoz" tartozó zenészek, akik azóta számos, Ausztriában, Szlovéniában és Németországban megrendezett fesztivál állandó résztvevői. A projekt eredeti célja egy nemzetközi művészeti hálózat kiépítése volt, melynek mára már közel 50 előadóművész, dzsessz- és etnozenész, valamint DJ a tagja. Változó helyszíneken mindig más és más felállásban a hagyományos instrumentális zene nagyjai és fiatalabb, kísérletező szellemű e-zenészek lépnek fel egymással. Műfaji sokfélesége mellett a társulat etnikailag is rendkívül színes: számos országból - köztük Marokkóból, Indiából, Magyarországról, Ausztriából, Angliából, Horvátországból - érkeznek zenészek, hogy a projektben részt vegyenek. Természetesen nem mindennapi a budapesti "keverék" sem: a marokkói énekes Kodssi, az indiai ütős Ramesh Shotham, az osztrák dobos Herbert Pirker és a szintén osztrák születésű rockgitáros Karl Ritter, valamint két DJ együttes erővel mozgatják meg a közönséget. A Dél-Burgenlandban élő Gregor Pokorny és a maribori Gregor Germ mellett a - több mint negyven évig tartó emigráció után, 1999-ben hazatért - magyar Bodó Sándor élő festészeti performansza fűszerezi a várhatóan pikáns zenei keveréket!

Eszes Kinga

Kapcsolódó program
e-jam

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar