English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


ÍRÁSOK
Helyben távol

2003-10-17 21:07:12


Újra Cökxpon Ambient Fesztivál immáron 12. alkalommal október 17-én a Millenáris Teátrumban.

Koncertek egy kicsit másképp, otthonosabb, kényelmesebb közegben, ahol a zene és a jelen lévő emberek úgy töltik be a teret, hogy a beépített installációkkal és vizuális látványelemekkel, "díszlettel" együtt hoznak létre egy sajátos hangulatú, folyton mozgásban lévő kavargó színházat.

Az első Cökxpon Ambient Fesztivált 1999-ben ezzel a koncepcióval az ex ZUM együttes (Cserepes Panni, Benkő Marcell) kezdeményezésére a Trafóban rendezték meg (be). Azóta a különböző helyszínek által felkínált változatosságot kihasználva eddig nyaranta a Sziget Fesztivál, ősszel és tavasszal a Fonó, Bárka, Gödör, ez alkalommal pedig Millenáris Teártum ad otthont ennek az öszművészeti fesztiválnak.

Amire mindig is számíthattunk - a kényelmes ülő- és elfekvő
alkalmatosságok, a párnák és a szőnyegek, a gondolatébresztő
kiállítások, a teaház, a kellemes fények, vetítés és az emberközeli, megnyugtató atmoszférán kívül, az igényes zenei felhozatal az ambient legkülönbözőbb stílusaiban a chill-től a trance-ig, műfajukban egyedülálló zenészek és Dj-k közvetítésével - ezen alkalommal sem hiányozhat.

Amiben mégis némileg újat hoz a 12. fesztivál, nyilatkozta az interjú során Kerekes Gábor szervező, hogy az estét megelőzi, mintegy felvezeti a helyszínen egy egy hetes kiállítás, Kerekes Gábor, Kaszás Tamás, Kovács Gergely képzőművészek installációiból, Hatházi László és Takács Eszter festőművészek képeiből, az Ambient Fesztiválokon készült fotókból és a Retextil bio-lakberendezési tárgyaiból "4 buborék" címmel.

Meglepő újdonság, hogy a táncérben (földszinti színháztetem) nem kell megszabadulni a lábbeliktől, ami a várhatóan nagyobb pörgés miatt is előnyös. Itt 21 órától Pabloslam elektroexpressionist live act, aztán a Chillum Trio ambient dub akusztikus formációja, éjféltől ION biodark
trance koncert, akik a ZUM utódzenekara, majd a nyíregyházi Secta Chameleon dirty-pop live act, 02-től Trigrad bolgár turbofolk pörgős koncert, végül Plan9 (Tigrics és csapata) groovie live act programok futnak. Ezekkel szimultán az emeleti Chill hajóban Dj EI worldmixei és DJ rimson & Chrom (ikz) underground pop zenéi alapozzák meg a hangulatot. Lesz meglepi is, a ZUM ismét összeáll, hogy néhány slágerrel
megörvendeztesse a hallgatóságot.

Az előadásokra élőben vetít a Szabadesés Munkacsoport, valamint a Trans Repro Co. A jegyeket elővételben 500, a helyszínen 21-03h-ig 800, 03-05-ig 300 magyar forintért tudjátok megváltani.

link: www.zumfilm.hu

Kapcsolódó program
XII. CÖKXPON AMBIENT FESZTIVÁL

Faludi Eszter további írásai
A koncert, ahol kifele szedték a jegyeket
Igazi ándörgránd
Építészek hava
Utolsó Idők - www.utolsoidok.info.hu
ZenElmélet
DUÓ

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar