English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )
Újra Cökxpôn Ambient Fesztivál

2003-10-17 15:59:08


Diashow, elektro-expresszionizmus, dirty-pop, ambientdub és turbofolk, avagy egész estés lazulás zokniban. Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Millenárison a Cökxpôn Ambient Fesztivál, mely ezúttal egyrészt válogatás a Szigeten látott színvonalas produkciókból, másrészt előfutára annak az előadássorozatnak, amelyet a szervezők külföldre is elvisznek.

A rendezvény nyitányaként október 11-én rendhagyó kiállítás nyílt meg a Millenáris Parkban "4 buborék" címmel. A tárlat - mely egyébként az Őszi Fesztivál végéig, november 2-áig ingyenesen látogatható - négyféle műfajt foglal magában: Kerekes Gábor, Kaszás Tamás és Kovács Gergely képzőművészek installációi, Hatházi László és Takács Eszter festményei, valamint az Ambient Fesztiválokon készült fotók mellett "Retextil" címmel bio-lakberendezési tárgyak is bemutatásra kerülnek. Az igazi ambient hangulat azonban csak 17-én este kezdődik - 21 órától két helyszín is várja a lazulni vágyókat. A Színházteremben a látogatónak ugyan mellőznie kell a szokásos kellékeket (párnák, mécsesek, füstölők), mindezért azonban alighanem kárpótolják a rendkívüli live act-ek, a koncertek, valamint az előadásokat végigkísérő különleges látványperformansz. A műfaj sokszínűségét mutatja, hogy az előadók között éppúgy megtalálható az "elektro-expressionist" jelzővel illetett Pablosam, mint a biodark trance-t játszó ION, vagy a sokatmondó "turbofolk" stílust követő Tringrad. A Chill Hajóban már a megszokott ambient-díszletek között teázhat és meditálhat a közönség hajnalig.


Eszes Kinga

Kapcsolódó program
XII. CÖKXPON AMBIENT FESZTIVÁL

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar