English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


ÍRÁSOK
DUÓ

2003-11-03 16:22:50


Kétféle ember van. Az egyik az, amelyik én vagyok, a másik, amelyik nem. Külön testekbe szeparáltan élünk. De ez nem volt mindig így.

Az összehangolódás, egy hullámhosszra rendeződés egy másik önálló létezővel a fizikai test, mint energiát közvetítő segédeszköz és a mozgás segítségével, az egyik legintenzívebb módja az ős-egész élmény átélésének.

A folyamat kétlépcsős.
Ha megszabadulunk a tapasztalati tudásunk korlátaitól, és meglátjuk, hogy a másik is ugyanabból a masszából szakadt ide, mint amivel én is egy voltam (vagyok), tehát az ő teste lehetne akár az enyém is, akkor a tökéletes és feltétel nélküli kölcsönös elfogadással eszközévé válhatunk egy dimenzióugrásnak, amikor az egy az eggyel nem kettőt, hanem valami teljesebb egyet alkot.

Ez, az egyéni motivációktól függően, a másik „ismerete” nélkül, bárkivel megvalósulhat, mivel nem tudatosodik a másik léte, csupán, mint valami hologram, a saját kivetülésünk van jelen. Azonban ez az állapot csak addig a pontig tartható, amíg az egyén - akinek lehetősége van, hogy eszébe jusson és képessége van, hogy ez alapján megnyilvánuljon - egyedül nem marad a színpadon.

A második lépcső, amikor a két ember végignézi, ahogy a másik szólót táncol, és a megismerés izgalmas játékát követően, már a másik és önmaga létének tudatában újra összehangolódnak, mert össze akarnak hangolódni, egy minőségében újabb, az egyén e világban realizálódott szerepének elfogadásával terhelt kontaktust jelent.

A két csodás testű fekete férfi Cie Bud Blumenthal táncelőadásának spirituális töltéséből ennyi jutott el a Bárka színház nézőterének 4. soráig.

Duót táncolni nem könnyű.
De jó.

Kapcsolódó program
Cie Bud Blumenthal (B-Szenegál)

Faludi Eszter további írásai
Helyben távol
A koncert, ahol kifele szedték a jegyeket
Igazi ándörgránd
Építészek hava
Utolsó Idők - www.utolsoidok.info.hu
ZenElmélet

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar