English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


ÍRÁSOK
Citromfejű gránátok

2003-11-02 04:57:55


November 1-jén este lezárult a Budapesti őszi Fesztivál Villanások c. sorozata az Örökmozgóban.

A ma este látható két kisjátékfilmnek egészen biztosan van több kapcsolódási pontja: mindkettő az Inforg Stúdióban készült, mindkettőnek Muhi András a producere, Zányi Tamás a hangmérnöke, illetve mindkét filmet Politzer Péter vágta. Igaz, a Gránátokat rendezőként is jegyzi. Valamint mindkét filmes szakembernek ez volt az első rendezése.
Bodó Viktor 2000-ben forgatta le az 50 perces Citromfej c. munkáját, míg Politzer Péter 18 percnyi Gránátok c. alkotása 2003-ban készült el.
A két film merőben más stílust képvisel, témájuk is igen csak különböző, mégis összeválogatták őket. Talán a fentebb felsorolt kapcsolódási pontok okán?
Politzer egy felkelés utózöngéit vitte filmvászonra, míg Bodó egy televíziós hírolvasó kálváriáját járja körül, kissé groteszk módon.

Érdekességként mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy Politzer Péter filmjében feltűnik egy szintén az Inforg Stúdió zászlaja alá tartozó rendező, Oláh Lehel.

A Citromfej szereplőgárdáját Terhes Sándor, Tóth Ildikó, Mucsi Zoltán, Sárosdy Lilla, Láng Annamária, Csányi Sándor és Bodó Viktor alkotja, többek között.

A filmek kellőképpen frissek, elérhetőek, úgy hogy, aki tud, járjon utánuk.

Kapcsolódó program
Válogatások a magyar avangárd- és kísérleti film történetéből A programról van cikk

Dorogman Hédi további írásai
Egy századmásodperc
Kisfilmek a nagyvilágról
Jöjjön hát az ár...
11 kis vadhattyú
Főhajtás Erdély Miklós előtt
„Remegve vár a ládagyár…”
Eszkimó asszonyon innen és túl

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar