English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


ÍRÁSOK
Vonzástartományok - Mágnes klub a Márványteremben

2003-11-01 04:16:34


A fúziós zenék képviselői nem csak a műfajok közt mozognak határmezsgyéken, de a mellőzöttség és a popularitással vegyes artisztikus befeléfordulás miatt a közönséghez való viszonyuk is elég ingatag. Ezért talán meglepő sem volt, hogy félig telt csak meg a Magyar Rádió Márványterme.

Tudják, kedves olvasók, vannak azok a zenék, amik mennek a rádióban, meg amik nem. Amik nem, azok jó része beszerezhető cédén, vagy élvezhető élőben, feltéve persze, hogy a közönséghez eljut a hír, hogy ezek a zenekarok léteznek: kísérletező kedvű fiatal, képzett zenészek, akik bátran feszegetik a jazz, a komolyzene, a pop/rock és az elektronika határait. Mindezt élő, három-öt fős formációkban. A recept, hogy végy egy tökéletesen összeszokott dob-bőgő párost, a lüktető ritmus-dallam kompoziciókat kísérd gitárral és néha bolondítsd meg egy-egy kürtössel, szaxissal, zongoristával. Jó hírrel kell szolgálnunk: az eredmény kellemesen fogyasztható, sodró hatású, részletekben gazdag zene. Talán néha egy kicsit többet akar mondani, mint amennyi mondanivalója van, de ezt a kis művészkedést, ha át tudjuk neki adni magunkat, megbocsátjuk. Talán nem is a legújabb trendek szülöttje, de ezt is.
A Márványteremben az az öt zenekar lépett fel, amely a Trafóban már egy ideje futó Mágnes Klub est rendszeres szereplője. A koncerten készült felvételeket promóciós célra fogják használni - ezzel talán kicsivel több esélyt kapnak az eddigieknél, hogy eljuthassanak az igényes zenehallgatókat vonzó európai fesztiválokra. Addig is annyit javasolhatok, hallgassanak Sumolight-ot, szórakozásképpen, és Kardos Négyest, vacsorához, vörös bor mellé.

Kapcsolódó program
Mágnes Klub - koncert és lemezfelvétel

Dominus Ákos további írásai
Vega Sound System
Folyóirat-szombat a Rádayban

  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar