English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


BEKÖSZÖNTŐ
Kedves Barátaim!

Az idei az utolsó Budapesti Őszi Fesztivál, amelyet az Európai Unión kívül töltünk el.

2004. május 1-jétől már nemcsak kulturálisan leszünk Európa vérkeringésének része, hanem gazdasági és társadalmi értelemben, formálisan is Európához fogunk tartozni. A művészetek nyelvén szólva azt is mondhatnánk, hogy már csak egyoktávnyira, egy tánclépésnyire, illetve egy ecsetvonásnyira vagyunk az Európai Uniótól.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a csatlakozás után megváltozik a fesztivál megszokott hangulata - csak azt, hogy reméljük, az uniós tagsággal a mostaninál is szebb és jobb lesz hazánk egyik legnagyobb kulturális rendezvénysorozata.

Az idei fesztivál középpontjában is a táncművészet, a zene,
a színház, a film- és képzőművészet áll. Ismét Budapesten üdvözölhetjük a Cirkus Cirkör társulatot, akik fantasztikus légtornász-, fenomenális zsonglőr- és veszélyes akrobatamutatványok egész sorát mutatják be színházi körülmények között. Fellép a világhírű angol Arditti vonósnégyes, és igazi csemegének ígérkezik Ligeti György madrigáljainak előadása a Rudas fürdőben. Új felfogásban kerül bemutatásra Lendvay Kamilló tévéoperája, A tisztességtudó utcalány Mundruczó Kornél rendezésében. A mozirajongók idén a magyar avantgárd és kísérleti filmművészet legjelentősebb alkotásait tekinthetik meg egy csokorban.

Kívánom, hogy a 2003-as Őszi Fesztiválon is csodálatos élményekben legyen részük, hogy 2004-ben, az uniós csatlakozás utáni első Őszi Fesztiválon gazdag emlékeket tudjanak felidézni ebből az évből.

Demszky Gábor
Budapest főpolgármestere
  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar