English

Friss a sajtó!
Sajtószobánkban mostantól a folyamatosan megtalálhatók azok a cikkek, melyek a sajtóban a fesztiválról napvilágot láttak. A feltöltés folyamatos.
LILIOM - közönségtalálkozó
Hamburgban a nézők egy része sorokban hagyta el az előadást . Akik a 2-i vendégjátékot "kibírják", alőadás után beszélgethetnek Michael Thalheimer rendezővel.
Fotópályázat!
Fotópályázat a BÖF-ön, szép díjak!


Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Dorogman Hédi

Odrovics Szonja

Faludi EszterVélemények a Fesztiválról ( cialis )
Tánc ( edcjm )
OFF programok ( earned income tax credit )
Színház ( lqgtq )


JELENTÉSEK
Eszkimó asszonyon innen és túl
Dorogman Hédi - 2003-11-04 (Jelentés)

Xantus János Hülyeség nem akadály c. filmjét vetítették október 26-án a Villanások... sorozat keretein belül az Örökmozgóban.


Főhajtás Erdély Miklós előtt
Dorogman Hédi - 2003-11-04 (Jelentés)

2003. október 22-ének estéjén megtanultam tisztelni Erdély Miklóst.


„Remegve vár a ládagyár…”
Dorogman Hédi - 2003-11-04 (Jelentés)

Október 29-én Tímár Péter klasszikusát, az Egészséges erotikát tűzte műsorára az Örökmozgó.


Merénylet? — Molnár Ferenc: Liliom - Thalia Theater Hamburg - Vígszínház
Odrovics Szonja - 2003-11-03 (Jelentés)

„Ez a rendezés merénylet”. Merénylet, igen: merénylet a színpadon megjelenő szexualitást hosszú évek kortárs színházi gyakorlata után sem megszokni képes közönségízlés ellen. És merénylet a Molnár-darabhoz tapadó szentimentalista, városligeti vurstlihangulat ellen. Ennyiben egyetértek Gerhard Jörder Die Zeit-ben megjelent kritikájával. Velem mégsem történt meg az „csoda” a Vígszínházban, amely vele megtörtént Hamburgban.


DUÓ
Faludi Eszter - 2003-11-03 (Jelentés)

Kétféle ember van. Az egyik az, amelyik én vagyok, a másik, amelyik nem. Külön testekbe szeparáltan élünk. De ez nem volt mindig így.


Bioenergia
Várkonyi Eszter - 2003-11-03 (Ajánlás)

A Közép-Európa Táncszínháztól (továbbiakban KET) már több előadást is láttam az elmúlt évek folyamán. Igyekszem figyelemmel követni őket. Most, hogy a Budapesti Őszi Fesztiválon is szerepeltek Orfeusz című darabjukkal, kapva kaptam az alkalmon, hogy egy újabb kihívásnak nézzek elébe. Mert előadásaikat kihívásnak élem meg: túl kell és meg kell élni őket.


Liliom- a művirág
Ágoston Viktor - 2003-11-03 (Jelentés)

Rideg tragédia-langyos előadás


Citromfejű gránátok
Dorogman Hédi - 2003-11-02 (Jelentés)

November 1-jén este lezárult a Budapesti őszi Fesztivál Villanások c. sorozata az Örökmozgóban.


11 kis vadhattyú
Dorogman Hédi - 2003-11-02 (Jelentés)

Október 31-én Szőke András Vattatyúkja került terítékre az Örökmozgóban.


Jelentésféle a Franz SCHMIDT: A hétpecsétes könyv oratórium zeneakadémiai előadásáról
Maczika Béla Tévelygő - 2003-11-02 (Jelentés)

Nov. 1-én, a Zeneakadémia nagytermében Franz SCHMIDT (1874-1939): A hétpecsétes könyv c. oratóriumát adták elő. Chor und Orchester der Pannonischen Philharmonie (A) vezényel: Alois J. Hochstrasser Szólisták | Johannes Chum | Robert Holl | Ellen van Lier | Jutta Bokor | Andreas Schagerl | Dariusz Niemirowicz


Jöjjön hát az ár...
Dorogman Hédi - 2003-11-02 (Jelentés)

2003. október 29-én, este 7 órakor az alkotók jelenlétében tartották meg Grunwalsky Ferenc legújabb filmjének, a Táncalak bemutatóját.


Álomvilág és Vetített kép
Hajgató Sára - 2003-11-01 (Jelentés)

A Cie Bud Blumenthal/Hybrid társulat varázslatos vendégjátékát tekinthették meg azok, akik csütörtökön és pénteken ellátogattak a Bárka színházba. A belga koreográfus és táncos Bud Blumenthal és társulata a két részből álló est során valóban felejthetetlen élménnyel gazdagította a nézőket.


Cie Bud Blumenthal a Bárkában
Ágoston Viktor - 2003-11-01 (Jelentés)

Táncművészet, nem csak turistáknak


Vonzástartományok - Mágnes klub a Márványteremben
Dominus Ákos - 2003-11-01 (Jelentés)

A fúziós zenék képviselői nem csak a műfajok közt mozognak határmezsgyéken, de a mellőzöttség és a popularitással vegyes artisztikus befeléfordulás miatt a közönséghez való viszonyuk is elég ingatag. Ezért talán meglepő sem volt, hogy félig telt csak meg a Magyar Rádió Márványterme.


Rézfelfújt laptoppal habarva - Jelentés fémügyben a Híradó moziból
Maczika Béla Tévelygő - 2003-11-01 (Jelentés)

Metallics - kortárs francia rézfúvószene Gerard BUQUET, a BRASS IN THE FIVE és Rainer LORENZ előadásában, október 31-én a Híradó moziban


Érzéki testbeszéd- zajos siker a Bárkában
Kertész Violetta - 2003-10-31 (Jelentés)

Az idei fesztivál egyik legkiemelkedőbb bemutatóját kísérhették figyelemmel mindazok, akik tegnap este ellátogattak a Cie Bud Blumenthal tánccsoport előadására.


szenegáli tánc
Kiss Benedek Kristóf - 2003-10-31 (Kritika)A koncerttermi absztrakció magasa. - Jelentés Sáry László lemezbemutató koncertjéről
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-31 (Jelentés)

Az MTA dísztermében okt. 30-án Sáry László lemezbemutató koncertje: Tánczene. Hangverseny a szerző közreműködésével.


Nemzeti Gyévuska
Árva Csilla - 2003-10-30 (Interjú)

Pintér Béla és társulatának, az alternatív színtársulatok legsikeresebbikének új darabja, melyet „Gyévuska” címmel illettek, 2003. november elsején 19 órától kerül bemutatásra a Nemzeti Színház Stúdiószínpadán. Nemcsak ebből az apropóból beszélgettem Pintér Bélával, a társulat megalapítójával, a darab rendezőjével, aki rendszeresen színpadra is lép darabjaiban.


Iliász
Kiss Benedek Kristóf - 2003-10-30 (Kritika)A szeretet mindent megold
Telek Balázs - 2003-10-29 (Jelentés)

Sokféle színpadi humor van. Jól ismerjük Goldoni pazar komédiáját, Wilde szellemességét, Molnár szalon-szentimenta bonmotjait. Láthattuk Hamvai hóhérait, Egressy kisembereit, Parti Nagy groteszk féllényeit. A Pont Színház Sarah Kane előadásán valami egész másféle (tragi?)komédiát láthatunk.


Egy kellemes este – Pont Műhely: PHAEDRA
Odrovics Szonja - 2003-10-29 (Jelentés)

Igazán kellemes estét töltöttem tegnap a MU Színházban. A Pont Műhely kísérleti jellegű produkciója nem katartikus előadás, viszont szórakoztató. Jól eltalált, kidolgozott ötleteivel igazán üdítően hatott rám, ami már csak azért sem baj, mert a tízórás kezdésre már elég fáradt voltam.


SE-FÜLE-SE-FARKA – a Csarnok 21 tánccsoport előadása
Várkonyi Eszter - 2003-10-29 (Kritika)

Tegnap elbattyogtam a Nemzeti Táncszínházba, hogy megnézzem a Csarnok 21 tánccsoport előadását, mely Mozart és Salieri viszonyáról szól. Címe: Divertimento Mortale. Címszerepben Novák Pétert és Majoros Istvánt láthattam.


Talán a Monti csárdást?!! - Jelentés a Tivoliból, az Ardittiről és Harveyről
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-29 (Jelentés)

Sikeres koncertet adott az Arditti Quartet (GB) Bartók, Kurtág, Ligeti műveiből. Harvey 4. vonósnégyesének előadásában számítógépeken közreműködött a szerző és Gilbert Noumo (IRCAM)


Kezdetben vala a csend
Ágoston Viktor - 2003-10-28 (Jelentés)

Erik Truffaz genetikája


Micsoda madár? - Az „Új Dimenzió Műhely” improvizácói, és Stockhausen zenés színpadi cselekménye Klenyán Csabától
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-28 (Jelentés)

Nagysikerű, és még nagyobb sikerű produkciók a Merlinben. Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos, Babits Antal zenéje, és Klenyán Csaba zenéje, és tánca Stckhausenre.


A titok
Telek Balázs - 2003-10-28 (Jelentés)

A közönség az valami különös. Mindegy, szinte tökéletesen mindegy, mi történik a színpadon, az előadás végén a nézők mindössze két reakcióra képesek: a lanyha, udvarias tapsra vagy a vastapsra. Komédiát látnak vagy tragédiát, rítust vagy bohóctréfát, nem számít; mindig megőrzik az illedelmes távolságot a darabtól és néhány másodperccel az előadás vége után (ó, katarzis) már készen is állnak saját, legkevésbé sem spontán produkciójukra, a tapsra. A Maladype előadása után én úgy éreztem, helyesebb lenne megnémulni és sokáig, nagyon sokáig nem szólalni meg.


Falak és átjárások I-II.
Gaugecz Ádám - 2003-10-27 (Jelentés)

Japán előadóról lévén szó nem elementáris erővel vert földhöz a S20 / Hiroaki táncelőadás még szerda este. Annál nagyobb meglepetés volt azonban, hogy egy nappal később az olasz MK társulat szintén hasonlóan sokkoló produkcióval lepte meg a közönséget. A japán előadó mozgásterét szűk körré zsugorító falak a Trafóban is jelen voltak, és nyomasztó keretet adtak a táncosok róluk folyton vissza-vissza pattanó hevenyészett testeinek.


Erik Truffaz Quartet - ajánlás
Csont Szandra - 2003-10-27 (Ajánlás)

Erik Truffaz a róla elnevezett francia-svájci kvartett vezetõje. Trip hop, drum 'n' bass és hip hop elemekkel bõven átszõtt jazzt játszanak - manapság nu-jazznak is hívják a mûfajt.


Peter Erskine rendelt a dobklinikán
Szilágyi Attila - 2003-10-27 (Jelentés)

A vasárnapi koncertet megelőzően a Budapest Jazz Orchestrával közösen tartott bemutatót Peter Erskine, a világhírû jazz muzsikus


Hőlégballon, Humor, Halveszély
Hajgató Sára - 2003-10-27 (Jelentés)

Humor, erkölcs, erotika, bürokrácia, irónia, bizarr és abszurd interakciók és váratlan fordulatok. Hamvai Kornél nagy sikerű darabját, a Hóhérok Havát most angol előadásban tűzte színre a Merlin Színház.


Rendezoi koncepcio a Bolondok iskolajahoz
Kornel E. Milka - 2003-10-26 (Ajánlás)MK- Ezt nEm kEllEnE...
Kertész Violetta - 2003-10-26 (Jelentés)

Ezt nem kellene gyerekek erőltetni.. Nekem legalábbis ez jutott eszembe, kedvenc művészeti bázisomról, a Trafóból kilépve egy olasz kortárs tánccsoport, vagyis az MK rövidke előadásai után.


Kis hóhér a nagyvilágban
Bíró Zsuzsa - 2003-10-26 (Jelentés)

Hamvai Kornél: Headman’s Holiday című darabjának bemutatója teltházzal ment a Merlinben.


Reményekkel telve... (Stúdió "K": A görény dala)
Várkonyi Eszter - 2003-10-25 (Jelentés)

Leszögezem: a "Stúdió K"-ban még nem jártam, előadásaikat nem láttam. Az itt következő mondatok mind Várkonyi Eszter személyes véleményét képezik, az elhangzottakért felelősséget nem vállalunk, a kockázatok és mellékhatások elkerülése végett kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!


millarepa 3.1 version - Wahorn András Jégkrémbalett-je az Örökmozgóban
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-25 (Jelentés)

A Villanások ... filmfeszt keretében, a magyar kísérleti és avantgárd filmek sorában, október 24-én Wahorn András Jégkrémbalett című filmét vetítették, családias körülmények között az Örökmozgóban.


ZenElmélet
Faludi Eszter - 2003-10-24 (Ajánlás)

Október 25-től 31-ig a Kultiplexben minden este 8 órától előadások és beszélgetések a partykultúrához, Dj-zéshez kapcsolódó témákról, műfajokról, technikai titkokról. Az előadók az undergruond színtér legnagyobb Dj-i, az elektronikus zene szakértői. Utána 10-től prezentáció a hallottak gyakorlati alkalmazásáról, azaz party!


Folyóirat-szombat a Rádayban
Dominus Ákos - 2003-10-24 (Ajánlás)

Első alkalommal rendezik meg a Folyóirat fesztivált a Ráday utcai kávéházakban. A hagyományteremtő kezdeményezés atyját, a fesztivál rendezőjét, Kemény Vagyimot kértem meg rá, hogy avasson be pár műhelytitokba.


Újságpapír kupacok a Ludwigban
Árva Csilla - 2003-10-24 (Kritika)

Szerdán volt Rebekka Major kiállítás megyitó performansza. Tömören annyit tudok mondani: pogácsa volt sajtos és töpörtyűs és nagyon finom volt...


MK-Mit keresnek ezek itt?
Hajgató Sára - 2003-10-24 (Jelentés)

Csalódás, Jacques Tati, Activity


Bailla Italiano
Árva Csilla - 2003-10-24 (Jelentés)

Az MK olasz tánccsoport előadásán jártam a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Aki ezt az előadást élvezni akarja, szabadon és jól kell tudnia elvonatkoztatnia… Az itt felsoroltakból mindenki rakja össze a maga verzióját…


Gyertek hóhérnézőbe!
Bíró Zsuzsa - 2003-10-24 (Ajánlás)

Október 25-26-án a Merlin Színház angol nyelven mutatja be Hamvai Kornél Hóhérok hava (Headman’s Holiday) című darabját.


LOOMING
Hajgató Sára - 2003-10-23 (Jelentés)

Hiroaki Umeda, fotográfusból lett táncos korát meghazudtoló érettséggel, saját kiforrott mozgásrendszerével, ösztönösen táncol. Tánca kísérletezés, a korlátok tágítása, az emberi test hajlékonyságának, rugalmasságának próbatétele.


Egy lekvár zenével és festészettel fűszerezve
Kiss Benedek Kristóf - 2003-10-23 (Kritika)Hercigeskedés, és/vagy performansz? Jelentés a Ludwig Múzeumból
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-23 (Jelentés)

- Major Rebecca fotói, és performansz Halász Pétertől, Karafiáth Orsolyával, ET-vel enyhítve, a Bálványos társulattal erősítve.


Kisfilmek a nagyvilágról
Dorogman Hédi - 2003-10-23 (Jelentés)

Október 20-án este megtartották az Örökmozgóban a Villanások sorozat második vetítését.


Ipari lázadás után álomszerű vízió
Kertész Violetta - 2003-10-22 (Jelentés)

A kortárs japán estek keretén belül, két egyedülálló táncelőadásnak adott otthont okt. 21-én a MU Színház.


Cseh kortárs darab?
Árva Csilla - 2003-10-22 (Kritika)

A kérdés a jövő évre egy kortárs koreográfia 3 szereplőre: Ivana Gottliebová asszony (1925), Kristyna Lhotáková táncos (1977), és a zenész Ladislav Soukup (1968). A darabot egy öreg hölgy ihlette, aki 78 évvel ezelőtt született, aki személyesen is megjenik az előadásban ill. az ő múltja és jelene. "Kristyna Lhotáková minden premierre megújul munkájában. Amit ő csinál az nem egy befejezett kísérlet, valami amit soha nem láttál korábban, valami ami teljesen más, mint akármi amit valaha láttál". Jana Návratová, 00/03 Tánc Zóna


Vér videó vizualitás- interjú Tanno Ken'ichivel
Hajgató Sára - 2003-10-22 (Interjú)

A színpadon oly megközelíthetetlennek tűnő, saját, furcsa világába mélyedő Tanno Ken'ichivel előadása után beszélgettem tárgyakról, videóról, markológépről. Ken'ichi meglepően lelkesen és közvetlenül beszélt munkáiról, azok fogadtatásáról, üzenetéről.


Vérfürdő, markológép, buta techno - avagy kivégzés japán módra
Hajgató Sára - 2003-10-22 (Jelentés)

Az 1965-ös születésű Tanno Ken'ichi egyike a kortárs japán és azon belűl is a punk generáció kisérletező kulcsfiguráinak. Meghökkentő, provokatív, a közönség tűrő- és befogadóképességét próbára tevő darabjait gyakran kiemeli a színház falai közül, előadásaival találkozhattak már bevásárlóközpontokban, zsúfolt utcákon, metróaluljárókban.


Utolsó Idők - www.utolsoidok.info.hu
Faludi Eszter - 2003-10-22 (Ajánlás)

Maradjunk nyitottak, közvetlenek, őszinték.


Kortárs Japán tánc
Kiss Benedek Kristóf - 2003-10-22 (Kritika)Van ünnep
Telek Balázs - 2003-10-22 (Jelentés)

Alighanem az év koncertjeként fogjuk emlegetni ezt az estét.


Építészek hava
Faludi Eszter - 2003-10-21 (Ajánlás)

Az OCTOGON architecture&design kezdeményezésére és főszervezésével megrendezendő idei Építészet Hónapja – 2003. című programsorozat ebben a formában, első ízben, de a hagyományteremtés szándékával az építészeti világnaphoz igazodva, 2003. október 3. és november 10. között kerül megrendezésre.


Igazi ándörgránd
Faludi Eszter - 2003-10-21 (Ajánlás)

Mit keres egy lemezlovas, sőt egy egész zenekar a metró aluljáróban, akadályoztatva ezzel a gyalogosforgalom szabad áramlását, a sok nézelődő tömeg által! Los poncsoszék legalább kalapoztak, meg árultak mindenféle csecsebecsét, de ezeknek a fesztiválosoknak csak molinójuk van, meg ingyen programfüzetük...


Frenák Pál: Blue Spring a Trafóban - ajánlás
Csont Szandra - 2003-10-21 (Ajánlás)

Ma este a Trafóban találkozhatunk a bennünk lakó rosszal, lényünk felfedezetlen, érthetetlen vagy éppen megtagadott részével. A Frenák Pál társulat Blue Spring című előadása a társulat szokásához híven provokatív és talányos. "A Blue Spring a nyers erő, bölcsesség és szeretet hármasságán alapszik: az előadásban látható szólók mozaikszemek, amelyek között találhatunk ugyan kapcsolódási pontokat, de ezekből az egységes szcenográfiai rendszerben látható, független elemekből mindenki a saját személyes olvasatát alkothatja meg." - nyilatkozta korábban a darabról Frenák Pál.


A koncert, ahol kifele szedték a jegyeket
Faludi Eszter - 2003-10-21 (Jelentés)Egy kis "public artológia"
Csont Szandra - 2003-10-21 (Ajánlás)

Remélem, hogy az első kis kedvcsináló cikkecskével sikerült felkeltenem néhányotok érdeklődését Public Art est iránt és elvándoroltatok a Kultiplexbe. De ha valaki netán elmulasztotta volna elolvasni az irományom vagy megnézni a köztéri művészetek művelőit, annak itt a lehetőség a tájékozódásra! Tehát, ismét: Mi is az a Public Art?


Tiszavirágzás a törökfürdőben
Ágoston Viktor - 2003-10-21 (Jelentés)

"A szépség, Pulcheria mindig tiszavirág-életű, születik a Semmiből, az Űrből - és oda visszatér." (Stéphane Mallarmé)


Újféle madrigálok
Telek Balázs - 2003-10-21 (Jelentés)

A nonszensz madrigálok estje minden lehetséges kockázatot vállalt. A Magyarországon jobbára ismeretlen, ám világszerte elismert Ligeti művei mellé fiatal zeneakadémista zeneszerzők darabjait válogatták. A koncerttermek megszokott, kényelmes, biztos terepe helyett a Rudas fürdő egzotikus, ismeretlen termeibe helyezték a koncertet. A zenei művek mellé a közönség a büfék zsivaja helyett performanszokat kapott.


Érzékiség+vágy+kétely
Kertész Violetta - 2003-10-20 (Jelentés)

Kortárs holland tánc előadás, amely izgalmasan új nézőpontból közelíti meg az emberi kapcsolatokat, mindennapi érzelmeinket.


Leírhatatlan
Telek Balázs - 2003-10-20 (Jelentés)

"Minden temetésnél eljátszották annak az isteni misztériumnak a mását, amelyet valamikor Ozirisz fölött végeztek el, amikor fia, nővérei és barátai összegyűltek feldarabolt földi maradványai fölött, és varázslataikkal meg mesterkedéseikkel sikeresen megalkották összetört testéből az első múmiát, majd ezt ismét életre keltették, és ellátták a síron túli életbe való átlépés eszközeivel." (J.G. Frazer: Az Aranyág)


Egy századmásodperc
Dorogman Hédi - 2003-10-20 (Kritika)

Október 17-én este mutatták be Egressy Zoltán új darabját a 4x100-at a Merlin Színházban.


Nonsense madrigals - beharangozó
Várkonyi Eszter - 2003-10-20 (Ajánlás)

Antal Laurát, a Szabad Hangok Énekegyüttes karvezetőjét kérdeztem meg, mire számíthatunk az esti műsor kapcsán.


and then we have to kill it
Hajgató Sára - 2003-10-20 (Jelentés)

and then we have to kill it avagy Anouk van Dijk és a kortárs holland táncművészet a Mu Színházban.


greenhouse
Ágoston Viktor - 2003-10-20 (Jelentés)

Egy saláta zeneisége.


Cirkus Cirkör kedvcsináló
Csont Szandra - 2003-10-20 (Ajánlás)

Az "új cirkusz" műfaj egyik legizgalmasabb társulata


Cirkuszcikk
Árva Csilla - 2003-10-20 (Kritika)

A Cirkus Cirkör péntek esti nyitó előadása után végeztem egy kis közvéleménykutatást. 11 embertől kérdeztem meg ugyanazt. Egyöntetetűen mindenkinek tetszett amit látott. Ami érdekes volt számomra, hogy programfüzet ide-oda, az emberek közül 7 ismerőstől hallott az előadásról és azért nézte azt meg. A fesztivál internetes oldalát a megkérdezettek fele ismerte, ami elég jó arány.


Beszélgetés Mundruczó Kornéllal
Várkonyi Eszter - 2003-10-20 (Interjú)

Mundruczó Kornéllal A tisztességtudó utcalány című operarendezésének második előadása után ültem le beszélgetni. Életem első interjúja ez. Roppant rutintalan riporter létemre se diktafon, se papír-ceruza nincs nálam. (Szerencsére velem van Dorogman Hédi - szintén fesztiválcsapattag -, aki helyettem is jegyzetel.)


Testemberek
Gaugecz Ádám - 2003-10-20 (Kritika)

Miért is jó egy fejlett (poszt)modern (európai?) társadalomban élni? A könnyű drogok, az eutanázia, vagy az utcán sétáló, mosolygó, egyensúlyban élő emberek miatt?


Jelentés a Jogi Karról
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-20 (Jelentés)

Tehericsen Concerto improvisé (Rögtönzött versenymű) szólalt meg a szerző vezényletével, Louis Sclavis klarinétjain. A Liszt Ferenc kamarazenekar működött közre.


Vega Sound System
Dominus Ákos - 2003-10-19 (Jelentés)

A Fény utcai piac és a közeli Várfok utca adott otthont Csurka Eszter Fogyasztható művészet című egész napos programjának. A délután hat óra körül a programba kapcsolódó nagy (kb 150 fős) közönség a később kiállított kenyérszobrok dagasztásáról lemaradt ugyan, de a megnyitó előtt végighallgathatta az Első Bécsi Zöldségzenekar koncertjét.


Bazi nagy magyar lagzi – Parasztopera
Odrovics Szonja - 2003-10-19 (Jelentés)

A Szkéné előadótermébe lépve újra amolyan igazi magyar lagziba csöppenek. A színen a boldog(nak tűnő), gyermeküket váró ifjú pár dalol. A menyasszony tréninggatyája, á la hongroise, munkásnőcsizmája szárába tűrve. Röhögnöm kell...


Színészek és színészek
Telek Balázs - 2003-10-19 (Jelentés)

Szüksége van-e színházi előadásokhoz méltó rendezésre az operaelőadásoknak vagy a nézőközönség úgyis csak a zene miatt megy el rájuk?


Double-decker
Bíró Zsuzsa - 2003-10-19 (Jelentés)

Na nem, nem, nem, kritikát azért mégse. Hogy jönnék én ahhoz? Műkedvelő, ám csöppet sem vájtfülű színház- és operalátogatóként (ja, meg mozi is!) nem érzem, hogy jogomban állna lehúzni valamit, amit talán tíz operatudós közül kilenc ajánlana lelkesen.


Jelentés a Márványteremből
Maczika Béla Tévelygő - 2003-10-19 (Jelentés)

A MR Márványtermében nagysikerű koncertet adott a svájci zongorástrió: „Trio Animae” Pärt, Scnittke és Vasks műveiből


Abúzus
Ágoston Viktor - 2003-10-19 (Jelentés)

visszaél tn (és ts) ige 1. pejor: ∼ vmivel: a) önző módon, más kárára kihasználja; b) helytelenül él vele……….


Színészek és színészek
Telek Balázs - 2003-10-19 (Kritika)

Szüksége van-e színházi előadásokhoz méltó rendezésre az operaelőadásoknak vagy a nézőközönség úgyis csak a zene miatt megy el rájuk?


Mócsing
Ágoston Viktor - 2003-10-18 (Ajánlás)

A köztéri művészet jelentésének átfogalmazását tűzte ki a Fesztivál, avagy nem, de a lényeg, hogy beszéljünk róla.


Övék a pálya!
Várkonyi Eszter - 2003-10-18 (Kritika)

Egressy Zoltán neve nem ismeretlen az aktív színházlátogató előtt. Az ő nevéhez fűződik a Sóka, sültkrumpli című előadás is. Most egy újabb sport-drámával lép színre. A 4x100 című előadást - mely egy női váltófutó csapat verseny előtti és utáni nyűglődését mutatja be - saját rendezésében láthatjuk október 17-én és 18-án a Merlin Színházban.


Mai magyar tyúkfarm
Bíró Zsuzsa - 2003-10-18 (Kritika)

Egressy Zoltán 4 x 100 című darabját okt. 17-én és 18-án játsszák a Merlinben.


Két szép liliomszál (1.)
Telek Balázs - 2003-10-18 (Jelentés)

Reneszánsz és dekonstrukció - működhet-e Molnár Ferenc darabja 2003-ban?


Helyben távol
Faludi Eszter - 2003-10-17 (Ajánlás)

Újra Cökxpon Ambient Fesztivál immáron 12. alkalommal október 17-én a Millenáris Teátrumban.


Mi is az a Public Art?
Csont Szandra - 2003-10-17 (Ajánlás)

Remélem, hogy az első kis kedvcsináló cikkecskével sikerült felkeltenem néhányotok érdeklődését Public Art est iránt és elvándoroltatok a Kultiplexbe. De ha valaki netán elmulasztotta volna elolvasni az irományom vagy megnézni a köztéri művészetek művelőit, annak itt a lehetőség a tájékozódásra! Tehát, ismét: Mi is az a Public Art?


  2003. Budapesti Fesztiválközpont Kht. Minden jog fenntartva.

english magyar